PAAHTO­LEIPÄ HAPAN­JUUREEN

Paahtoleipä on helppo leipoa hapanjuureen. Tässä leivässä on nesteenä kauramaitoa ja osa jauhoista täysjyvävehnää. Täydellistä aamupalapaahtista!

paahtoleipä hapanjuureen

PAAHTO­LEIPÄ HAPAN­JUUREEN

pala kakkua
1 leipä
kello
yli 5 h +
tekeytyminen yön yli

Ainekset:

  • 200 g virkeää hapanjuurta
  • 200 g kauramaitoa
  • 250 g vehnäjauhoja 
  • 50 g täysjyvävehnäjauhoja
  • 10 g suolaa
  • 25 g vegaanista margariinia huoneenlämpöisenä
  • öljyä tai margariinia vuoan voiteluun

Valmistus:

  1. Sekoita hapanjuuri, kauramaito, vehnäjauhot ja täysjyvävehnäjauhot keskenään yleiskoneen kulhossa. Peitä liinalla ja jätä tekeytymään 30-60 minuutiksi. Tämä vaihe on nimeltään autolyysi.
  2. Ripottele suola taikinan päälle ja painele se sormilla taikinan sekaan. Lisää margariini ja sekoita yleiskoneella pienimmällä teholla 10-15 minuutin ajan.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna kohota neljän tunnin ajan. Taittele taikinaa puolen tunnin välein ainakin kolmesti, eli ota taikinan reunasta kiinni, venytä varovaisesti ja käännä taikinan keskelle. Ota toisesta kohtaa reunasta kiinni ja jatka samalla tavalla taikinan ympäri.
  4. Muotoile taikinasta kiinteä pallo työpöydällä ja anna sen levätä 30-60 minuuttia. Muotoile se sitten pitkulaiseksi: venytä taikina suorakaiteen muotoiseksi, taittele reunat sisään ja työpöytää vasten kevyesti painamalla kääräise taikina pitkulaiseksi. Siirrä voideltuun uunivuokaan, peittele ja nosta yön yli jääkaappiin.
  5. Tee leivän pintaan muutama viilto. Paista leipää 220 asteessa 45 minuuttia. Rapeampi kuori tulee, jos laitat uuniin kipon vettä tai heität uuniin löylyt paistoajan alussa.
  6. Anna leivän jäähtyä hetken aikaan, ota sitten pois vuoasta ja jäähdytä kokonaan ennen leikkaamista.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
hapanjuurileivonta

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydän luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit