KURPITSA-PERSIMON­KEITTO

Kurpitsa-persimonkeitto on juhlavan makuinen soppa, jossa maistuvat lämmittävät mausteet. Helppotekoinen keitto tarjoillaan fraichen, persiljan ja kurpitsansiementen kera.

Tässä keitossa maistuvat kaksi talvista suosikkia: myskikurpitsa ja persimon. Persimon antaa ruualle pehmoista makeutta. Keiton päälle sopii hyvin myös ripotella chilihiutaleita, pieni tulisuuden vivahde toimii hienosti.

kurpitsa-persimonkeitto

KURPITSA-PERSIMON­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
Kello ikoni
50 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • n. 750 g myskikurpitsaa tai muuta talvikurpitsaa
  • 300 g perunaa
  • 2 persimonia
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl inkivääriä jauhettuna
  • ½ tl kanelia jauhettuna
  • ½ tl kurkumaa jauhettuna
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 l kasvislientä (esim. vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • tarjoiluun kasvipohjaista fraichea, tuoretta persiljaa ja (paahdettuja) kurpitsansiemeniä sekä chilihiutaleita

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori kurpitsa ja poista siemenet (älä heitä siemeniä pois, vaan pese niistä rihmat irti, kuivaa ja paahda pannulla tai uunissa). Leikkaa kurpitsa paloiksi. Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa persimoneista kanta pois, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, kurpitsa ja perunat. Sekoita joukkoon inkivääri, kaneli, kurkuma ja paprikajauhe. Paista pari minuuttia.
  3. Lisää persimonit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen poreillen, kunnes kasvikset ovat pehmeitä (palojen koosta riippuen noin 20-30 minuuttia).
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai kuumaa kestävässä tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua.
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
  6. Tarjoile kurpitsa-persimonkeitto fraichen, hienonnetun persiljan ja kurpitsansiementen kanssa. Kata pöytään chilihiutalepurkki, niin halukkaat voivat lisätä sitä annoksiinsa oman maun mukaan.

Vinkit!

Voit tehdä keiton myös ilman perunaa, mutta peruna tekee keitosta ihanan samettisen. Käytä siinä tapauksessa kurpitsaa reilun kilon verran.

Jos haluat ruokaisamman keiton, voit tarjoilla sen esimerkiksi paahdettujen kikherneiden kanssa tai lisätä kattilaan purkillisen papuja ennen soseuttamista.

reseptitkeitot
kurpitsamyskikurpitsapersimonperunasipulisitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit