Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 498 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 156 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 59 )ananas ( 12 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 24 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 19 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 66 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 20 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 23 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 55 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 116 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 20 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 252 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

LÄMMIN PUNAJUURI­FETA­SALAATTI

Lämmin punajuuri-fetasalaatti on simppeli syksyinen ruoka. Vegaaninen salaatti saa rousketta saksanpähkinöistä ja särmää marinoidusta punasipulista.

Tässä salaatissa paistetut punajuurilohkot saavat kaverikseen vegaanista fetaa, saksanpähkinöitä ja marinoitua punasipulia. Nopea salaatinkastike valmistuu muutamasta raaka-aineesta kannellisessa purkissa ravistelemalla.

Salaatin voi tarjoilla lisukkeena tai sellaisenaan hyvän leivän kanssa. Ja se maistuu hyvältä myös kylmänä, jos vaikka kaikkea ei saa kerralla syötyä.

Punajuurien sesonki alkaa elokuussa ja kestää aina kevääseen asti. Varastojuurekset ovat kaupoissa marraskuusta vähintään huhtikuuhun.

Annoskuva reseptille Lämmin punajuuri-fetasalaatti

LÄMMIN PUNAJUURI­FETA­SALAATTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
Kello ikoni
45 minuuttia

Ainekset:

  • 500 g punajuuria
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 100 g vegaanista fetajuustoa
  • tuoretta lehtipersiljaa (ja siankärsämöä)

Marinoitu punasipuli:

  • 1 punasipuli
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • ripaus suolaa

Kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl kokojyvädijon -sinappia
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Kypsennä punajuuret keittämällä tai höyryttämällä. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele.
  2. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita sipulirenkaat, sokeri ja viinietikka kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen. Mausta ripauksella suolaa. Peitä kattila kannella tai kelmulla ja anna punasipuleiden jäähtyä. Ne ovat valmiita jäähdyttyään.
  3. Valmista kastike mittaamalla kaikki ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista voimakkaasti sekaisin.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista punajuuria, kunnes niissä on hieman paistopintaa ja ne ovat läpeensä kuumia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Rouhi saksanpähkinöitä hieman veitsellä. Murustele feta. Hienonna lehtipersilja.
  6. Asettele punajuuret, saksanpähkinät, vegaaninen feta ja marinoidut punasipulit tarjoiluvadille. Kaada kastike päälle. Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla. Tarjoile heti.

Vinkit!

Kokeile punajuuren sijaan kelta- tai raitajuuria.

reseptitsalaatit
pähkinätpersiljapunajuuripunasipulivegefeta