Lampaankääpä madras curry on täyteläinen ja mausteinen kasvisruoka, jossa suomalainen metsäsieni kohtaa intialaiset aromit. Lihaisa lampaankääpä saa seurakseen kookosmaidon pehmeyden, tomaattikastikkeen täyteläisyyden ja lämpimät curryn mausteet – täydellinen arkiruoka tai viikonlopun vierasvara.

LAMPAANKÄÄPÄ MADRAS CURRY


Ainekset:
- 400-500 g lampaankääpiä
- 1 sipuli (n. 100 g)
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl madras curry -jauhetta
- ½ rkl sokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl inkiväärijauhetta
- ½ tl kanelia jauhettuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijakastiketta
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 ½ dl kookosmaitoa tai -kermaa
- 2 rkl sitruunan tai limen mehua
- tuoretta koreanminttua tai korianteria
- tuoretta chiliä
- lisukkeeksi esim. keitettyä riisi-kaurasekoitusta
Valmistus:
- Putsaa ja paloittele lampaankäävät sopiviksi suupaloiksi. Laita ne pannulle ja paista, kunnes nesteet ovat irronneet ja haihtuneet. Siirrä hetkeksi sivuun.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sienet ja valkosipuli, paista vielä muutama minuutti.
- Lisää pannulle curryjauhe, sokeri, paprikajauhe, inkiväärijauhe, kaneli, suola ja mustapippuri. Paista minuutti-pari. Lisää sitten tomaattipyre ja soijakastike, paista vielä hetki.
- Lisää tomaattimurska pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen hautua 10-15 minuuttia.
- Lisää kookosmaito kastikkeen sekaan ja hauduta vielä muutama minuutti. Mausta sitruunan mehulla ja tarkista suolan määrä.
- Viimeistele ruoka tuoreella hienonnetulla yrtillä ja chilillä. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisi-kaurasekoituksen kanssa.
Vinkit!
Jos käytät pakastettuja, esikäsiteltyjä lampaankääpiä, niin voit aloittaa ruoan valmistuksen suoraan kohdasta 2.
reseptitpääruoka
aasialainenchililampaankääpäsienetsipulisitruunavalkosipuliyrtit