TERI­YAKI-TOFU­KULHO

Teriyaki-tofukulho on helppo ja muunneltavissa oleva arkiruoka, jonka voi näppärästi meal prepata etukäteen. Itse tehty teriyakikastike antaa ruualle herkullisen umamisen maun.

Kulhot eli bowlit ovat täydellistä arkiruokaa: herkullisia, helppoja ja kaiken lisäksi niihin voi tunkea melkein mitä tahansa (erityisesti kaikenlaista hävikkiuhan alla olevaa). Hyvä maku ja täysipainoinen rakenne syntyy yhdistämällä hiilaripitoisen pohjan, kasviproteiinin, yhden tai kaksi kastiketta ja erilaisia raakoja, kypsennettyjä ja pikkelöityjä kasviksia.

Voit esivalmistella kulhojen raaka-aineet hyvissä ajoin. Keitä lisuke, kypsennä ja pikkelöi kasvikset, tee kastikkeet ja jopa paista tofu valmiiksi. Näin kulho valmistuu nälän iskiessä hyvinkin lyhyessä ajassa.

teriyaki-tofukulho

TERI­YAKI-TOFU­KULHO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
kello
40 min

Ainekset:

  • 200 g tofua (marinoitua, esim. teriyaki tai maustamatonta)
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen
  • (½ tl suolaa, jos maustamatonta tofua)
  • 1/4 tl mustapippuria

Teriyakikastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääriä hienona raasteena
  • 3/4 dl vettä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl (kookos)sokeria
  • 2 rkl miriniä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Kulhoon esimerkiksi:

  • n. 3 dl keitettyä kvinoaa, riisiä, kauraa, bulguria tms.
  • 1 porkkana
  • paistettuja soijakastikkeella maustettuja herkkusieniä
  • pikkelöityä punakaalia tai marinoitua punakaalisalaattia
  • suolalla ja riisiviinietikalla maustettua kyssäkaalia
  • tuoretta chiliä ja korianteria
  • vegaanista (lime)majoneesia

Valmistus:

  1. Ota tofu pois pakkauksesta, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15-30 minuutiksi.
  2. Sillä aikaa esivalmistele kulhon ainekset esimerkiksi näin: kypsennä kvinoa/riisi tms. Kuori porkkana ja suikaloi se kuorimaveitsellä, paista sienet, pikkelöi punakaali ja mausta kyssäkaalit. Voit käyttää kulhoon mieluisia kasviksia. Hyvä lopputulos tulee, kun mukana on jotain raakaa, jotain kypsennettyä ja jotain pikkelöityä.
  3. Kastiketta varten kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Kuutioi tofu ja paista sitä kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan välillä paloja käännellen. Lisää öljy pannulle ja paista rapeaksi keskilämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kaada kastike paistettujen tofujen sekaan ja anna kiehahtaa.
  6. Kasaa kulhot: pohjalle kvinoaa tai vastaavaa ja päälle erilaiset kasvikset ja teriyakitofu (kaavi myös pannulta kaikki kastikkeet mukaan). Viimeistele tuoreella chilillä ja korianterilla, tarjoile vaikka limemajoneesin tai jonkun toisen raikkaan kastikkeen kanssa.

Vinkit!

Voit käyttää myös valmista teriyakikastiketta. Käytä sitä vajaan parin desin verran.

Eikö tofu maistu? Voit vaihtaa sen halutessasi esimerkiksi soijasuikaleisiin, vegekanaan tai papuihin.

reseptitpääruoka
aasialainenchiliherkkusieniinkiväärikorianterikulhoruoatkyssäkaaliporkkanapunakaalitofuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit