Lanttulaatikko on joulupöydän perinteikkäimpiä ruokia. Herkullisin lanttuloora valmistuu itse tekemällä eikä eläinperäisiä raaka-aineita tarvita ollenkaan.
Voit valmistaa lanttulaatikon jo hyvissä ajoissa ja pakastaa joko raakana tai kypsänä. Raaka laatikko kannattaa pakastaa ilman korppujauhokuorrutusta ja lisätä se vasta sulatuksen jälkeen ennen kypsentämistä.
![Annoskuva reseptille lanttulaatikko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2Flanttulaatikko.jpg&w=3840&q=75)
LANTTULAATIKKO
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![Kello ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 kg lanttua
- 2 dl kaurakermaa
- 1 dl + 2 rkl korppujauhoja
- 3 rkl tummaa siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl muskottipähkinää jauhettuna
- ½ tl inkivääriä jauhettuna
- ½ tl maustepippuria jauhettuna
- 3 rkl vegaanista voita
Valmistus:
- Kuori ja paloittele lanttu. Kypsennä palat keittämällä (palojen koosta riippuen noin 30 min). Valuta, mutta säästä desi keitinvedestä.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Soseuta lantut.
- Sekoita lanttusose, lanttujen keitinvesi, kaurakerma, 1 dl korppujauhjoja ja siirappi keskenään. Mausta suolalla, muskottipähkinällä, inkiväärillä ja maustepippurilla.
- Voitele uunivuoka ruokalusikallisella vegaanista voita. Kaada lanttuseos vuokaan. Ripottele päälle noin kaksi ruokalusikallista korppujauhoja. Tee halutessasi pintaan kuvioita. Laita 2 rkl voita nokareina vuoan pinnalle.
- Paista lanttulaatikkoa uunissa 1 ½ tuntia.
Vinkit!
Gluteeniton lanttulaatikko onnistuu helposti: vaihda korppujauhot gluteenittomiin ja valitse kaupassa gluteeniton kaurakerma.
Jos haluat oikaista, voit käyttää valmista lanttusosetta. Tarvitset sitä yhteensä kilon.
reseptitlisukkeet
joululanttu