Helppo porkkala syntyy ilman suolakuorta ja vain muutamasta aineksesta. Yön yli marinointi antaa porkkanalle kylmäsavulohta muistuttavan maun, joka toimii ihanasti joulun saaristolaisleivällä, alkupaloissa ja juhlapöydän lisukkeena.

PORKKALA


marinointi 24 h
Ainekset:
- 5–6 keskikokoista porkkanaa (600 g)
- 2 l vettä
- 2 rkl + 1 tl suolaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl nestesavua / savuaromia
- 2 tl omena- tai valkoviinietikkaa
- ripaus sokeria
Valmistus:
- Kuori porkkanat. Lisää veteen 2 rkl suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Laita porkkanat veteen ja keitä 20 minuuttia. Ota pois vedestä ja anna jäähtyä.
- Sekoita marinadin ainekset rypsiöljy, nestesavu, viinietikka, sokeri ja 1 tl suolaa kulhoon.
- Suikaloi porkkanat juustohöylällä ja sekoita marinadiin.
- Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.
reseptitalkuruoat
jouluporkkalaporkkana












