PORKKALA

Helppo porkkala syntyy ilman suolakuorta ja vain muutamasta aineksesta. Yön yli marinointi antaa porkkanalle kylmäsavulohta muistuttavan maun, joka toimii ihanasti joulun saaristolaisleivällä, alkupaloissa ja juhlapöydän lisukkeena.

Annoskuva reseptille porkkala

PORKKALA

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 10 annosta
kello
30 min +
marinointi 24 h

Ainekset:

  • 5–6 keskikokoista porkkanaa (600 g)
  • 2 l vettä
  • 2 rkl + 1 tl suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä 
  • 1 rkl nestesavua / savuaromia
  • 2 tl  omena- tai valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria

Valmistus:

  1. Kuori porkkanat. Lisää veteen 2 rkl suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Laita porkkanat veteen ja keitä 20 minuuttia. Ota pois vedestä ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita marinadin ainekset rypsiöljy, nestesavu, viinietikka, sokeri ja 1 tl suolaa kulhoon. 
  3. Suikaloi porkkanat juustohöylällä ja sekoita marinadiin.
  4. Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.
reseptitalkuruoat
jouluporkkalaporkkana

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit