LINSSI­KEITTO

Linssikeitto on klassikko, joka yleensä maistuu kaikille. Helppo, edullinen, mukavan mausteinen ja superherkullinen soppa on täydellistä arkiruokaa. Tällä reseptillä onnistut varmasti!

linssikeitto

LINSSI­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl kurkumaa jauhettuna
  • 1 tl inkivääriä jauhettuna
  • 1/2 tl chilijauhetta tai -rouhetta (voit myös jättää pois ja tarjoilla chiliä erikseen valmiin keiton kanssa)
  • 2 prk tomaattimurskaa (yrteillä maustettua tai maustamatonta, á 400 g)
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa (myös kookoskerma sopii hyvin)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • tuoretta basilikaa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipulinkynnet ja kuullota vielä hetki. Sekoita joukkoon suola, garam masala, kurkuma, inkivääri ja chilijauhe, paista hetki.
  3. Lisää tomaattimurska ja vesi. Murustele kasvisliemikuutiot sekaan. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, noin puolisen tuntia.
  5. Sekoita kaurakerma joukkoon ja anna kuumentua. Soseuta keitto (tai jätä soseuttamatta, makuasioita). Purista sitruunan mehu keiton sekaan juuri ennen tarjoilua. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
reseptitkeitot
linssitsipulisitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit