Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 501 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

LIPSTIKKA­RISOTTO

Lipsikkarisotto saa makunsa voimakkaasta lipstikkatahnasta. Kirsikkatomaatit raikastavat huikean aromaattisen ja helppotekoisen risoton.

Annoskuva reseptille lipstikkarisotto

LIPSTIKKA­RISOTTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 8 dl kasvislientä (liemikuutiosta tehty käy hyvin)
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 1 annos lipstikkatahnaa (ohje alla)
  • suolaa ja mustapippuria 
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita tai vegaanista parmesaania raastettuna
  • tarjoiluun kirsikkatomaatteja

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kasvisliemi lämpenemään kattilaan.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä hetki. 
  3. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoittele paljon ja lisää aina uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt riiseihin.
  4. Kun riisi alkaa olla kypsää, sekoita joukkoon lipstikkatahna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lopuksi sekoita joukkoon ravintohiivahiutaleet.
  5. Tarjoile lipstikkarisotto halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa. Halutessasi voit ripotella annosten päälle vielä lisää ravintohiivahiutaleita tai vegeparmesaania sekä hienonnettua tuoretta lipstikkaa. 

LIPSTIKKA­TAHNA

AINEKSET:

  • 3 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl pähkinöitä tai siemeniä
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl suolaa

VALMISTUS:

  1. Hienonna lipstikat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Rouhi pähkinöitä hieman veitsellä. Laita ne kuivalle kuumalle pannulle ja paahda muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa kaikki tahnan ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi.
reseptitpääruoka
kirsikkatomaattilipstikkapähkinätravintohiivahiutaleetriisirisottosipulisitruunavalkosipuli