Karhunlaukkapesto on pestojen aatelia! Upean makuinen ja kauniin vihreä pestokastike valmistuu hetkessä trendikkäästä karhunlaukasta ja auringonkukansiemenistä.

KARHUNLAUKKAPESTO
Ainekset:
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1/2 l karhunlaukan lehtiä
- 1 1/2 dl öljyä (maun mukaan rypsi- tai oliiviöljyä)
- 1/2 sitruunan mehu
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1/2 tl suolaa
Valmistus:
- Paahda auringonkukansiemenet. Laita ne kuumalle kuivalle pannulle ja paahda muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Varo, ettei siemenet pääse palamaan.
- Hienonna karhunlaukan lehdet ja laita tehosekoittimeen yhdessä muiden ainesten kanssa. Aja pestoksi. Voit tehdä peston myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
Vinkit!
Karhunlaukka on sipulien sukuun kuuluva villivihannes, jota kasvaa Suomessakin maan lounaisosissa ja Ahvenanmaalla, jossa se tosin on rauhoitettu. Toisinaan keväisin karhunlaukkaa voi löytyä hyvin varustelluista kaupoista tai torikojuilta. Karhunlaukkaa on suhteellisen helppo myös kasvattaa itse, eli tätä kasvia himoitsevien kannattaa harkita muutaman taimen hankkimista omaan puutarhaan.
Muista myös nämä ihanat pestot ja pestoisat ruoat:
reseptitkastikkeet
auringonkukansiemenkarhunlaukkapestoravintohiivahiutaleetsitruunavillivihannekset