Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 502 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 158 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 74 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 17 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 149 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 255 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

UUNI­FETA­PASTA

Uunifetapasta on todellinen somehittiresepti. Liemessä-blogin legendaarisen ruoan tuntee varmasti jokainen. Kasviskapinan reseptillä valmistat herkullisen uunifetapastan täysin vegaanisesti.

Suosittelemme käyttämään tähän reseptiin kotimaista Mö Kreikkalainen vegefetaa. Mehevä lopputulos syntyy käyttämällä runsaasti kirsikkatomaatteja ja viimeistelemällä kastikkeen kaurakermalla. Uunissa kokonaisena paahdettu valkosipuli antaa ruoalle upeaa makua.

Annoskuva reseptille uunifetapasta

UUNI­FETA­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
4-6 annosta
kello
45 min

Ainekset:

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 punainen chili
  • ½ dl oliiviöljyä
  • mustapippuria ja suolaa
  • 200 g vegaanista fetajuustoa (Mö Kreikkalainen)
  • 1 dl kaurakermaa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 400 g spagettia, linguinea tai muuta pastaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita pastavesi kiehumaan, mausta se suolalla.
  2. Kippaa kirsikkatomaatit uunivuokaan. Leikkaa valkosipulista pieni pala pois kärjestä niin, että valkosipulit tulevat kuoristaan näkyviin. Laita valkosipuli uunivuokaan kokonaisena. Hienonna chili ja lisää vuokaan. Kaada päälle oliiviöljy ja rouhi hieman myllystä mustapippuria ja suolaa.
  3. Laita vuoka uuniin ja paahda 20 minuuttia.
  4. Käännä uuni 220 asteeseen. Lisää vuokaan vegaaninen feta sekä kaurakerma. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Tarkkaile, ettei fetajuusto ala sulamaan ihan velliksi. Tässä ajassa sen pitäisi pehmentyä juuri sopivaksi.
  5. Keitä pasta al denteksi. Valuta ja säästä hieman keitinvettä.
  6. Plopsauta valkosipulit pois kuoresta. Riko fetajuuston rakenne lusikan tai haarukan avulla. Sekoita pasta uunivuokaan muiden aineiden sekaan ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jotta saat aikaan hyvän rakenteen.
  7. Hienonna basilika ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja lisää vielä pippuria ja suolaa tarvittaessa.
  8. Tarjoile heti.

Vinkit!

Gluteeniton versio valmistuu käyttämällä gluteenitonta pastaa sekä gluteenitonta vegefetaa (esim. Violifen “fetajuusto” on gluteenitonta). Tarkkaile fetaa uunissa, eri valmistajien vuustot käyttäytyvät eri tavoin, osa sulaa helpommin kuin toiset.

Käytä chiliä enemmän tai vähemmän maun mukaan. Hyvä lopputulos tulee myös ripottelemalla chilihiutaleita valmiin annoksen päälle.

reseptitpasta
basilikachilikirsikkatomaattivalkosipulivegefeta