Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

MANSIKKA­KAKKU

Mansikkakakku on kesän symboli! Vaniljainen klassikkoleivonnainen saa väliinsä raparperihilloa. Täytekakun leipominen vegaanisesti on helpompaa, kuin uskoisit.

Annoskuva reseptille mansikkakakku

MANSIKKA­KAKKU

pala kakkua
n. 12 palaa
kello
60 min +
jäähtyminen

Ainekset:

Kakkupohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl kauramaitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -uutetta
  • vuoan jauhottamiseen vegaanista margariinia ja korppujauhoja

Raparperihillo:

  • 5 dl raparperin paloja
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -uutetta

Kermavaahto:

  • 2 ½ dl soija- tai kauravispiä
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa tai -uutetta

Lisäksi:

  • kostutukseen kaura- tai soijajuomaa (tavallista tai vaniljan makuista)
  • väliin ja kakun päälle runsaasti tuoreita mansikoita

Valmistus:

  1. Valmista ensin kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet ja yhdistä seokset. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat hyvin sekaisin.
  3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkupohjaa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Kokeile kypsyyttä hammastikulla: tökkää se kakkuun ja nosta ylös. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka vielä paistamista.
  5. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa. Kippaa se sitten lautaselle jäähtymään.
  6. Tee sillä välin raparperihillo. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hillosokeri. Anna porista noin kymmenen minuuttia. Mausta vaniljalla ja anna jäähtyä.
  7. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljalla.
  8. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt kaurajuomalla.
  9. Levitä pohjalle puolet raparperihillosta ja vajaa kolmasosa vaniljavaahdosta. Ripottele vaahdon päälle mansikkaviipaleita. Tee toinen kerros samalla tavalla.
  10. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja koristele mansikoilla.
reseptitmakeat leivonnaiset
kakkuleivontamansikkaraparperi