Muurinpohjaletut kuuluvat kesään! Ne saavat rouheaa makua ohrajauhoista ja onnistuvat erinomaisesti ilman kananmunaa. Tarjoile lettujen kanssa makeita tai suolaisia täytteitä.
Hyvä suolainen kaveri letuille on esimerkiksi k*nkkutäyte ja tuoreet kasvikset. Makealla puolella kannattaa kokeilla sokerin ja sitruunamehun yhdistelmää, mutta toki tuoreet marjat, hillot ja kermavaahtokin toimivat aina.
![Annoskuva reseptille muurinpohjaletut](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2Fmuurinpohjaletut-1.jpg&w=3840&q=75)
MUURINPOHJALETUT
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 l kauramaitoa tai muuta kasvijuomaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrajauhoja
- 2 rkl margariinia tai vegaanista voita sulatettuna (+ lisää paistamiseen)
- 1 tl suolaa
Valmistus:
- Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Jätä taikina turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi, ei haittaa vaikka unohtuisi pidemmäksikin aikaa.
- Kuumenna muurinpohjapannu ja paista ohuiksi letuiksi margariinin avulla.
- Tarjoile makeiden tai suolaisten täytteiden kanssa.
reseptitjälkiruoat
letutmökkiruoka