NÄKKI­LEIPÄ HAPAN­JUUREEN

Näkkileipä hapanjuureen tehtynä on paitsi superherkullista, myös helppotekoista. Nämä kolmen viljan näkkärit ovat myös ihana ruokalahja!

näkkileipä hapanjuureen

NÄKKI­LEIPÄ HAPAN­JUUREEN

Ainekset:

  • 75 g virkeää juurta
  • 250 g vettä
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 150 g spelttijauhoja
  • 100 g ruisjauhoja
  • 1 rkl kuminaa
  • 12 g suolaa
  • vehnäleseitä (tai muita leseitä tai seesaminsiemeniä)

Valmistus:

  1. Mittaa juuri kulhoon ja sekoita vesi joukkoon. Lisää jauhot ja kumina, ripottele suola niiden päälle.
  2. Sekoita taikina hyvin ja pidä huoli, ettei siihen jää kuivia kohtia. Lisää tarvittaessa vettä ruokalusikallinen kerrallaan. Kun taikina alkaa olla sekaisin, siirrä se kulhosta pöydällä ja vaivaa käsien avulla kiinteäksi massaksi.
  3. Tee taikinasta pötkö ja kääri se kelmuun. Laita pötkö jääkaappiin vuorokaudeksi.
  4. Seuraavana päivänä ota pötkö jääkaapista ja leikkaa siitä n. 25 gramman paloja.
  5. Pyörittele paloista palloja ja paina litteiksi läpysköiksi. Ripottele leseitä pöydälle ja kauli läpyskät ohuiksi pyörylöiksi leseiden päällä. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Yhdelle pellille mahtuu yhdeksän näkkäriläpyskää.
  6. Paista näkkileipiä 220 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne alkavat saada väriä. Laita ritilälle jäähtymään.
  7. Jos näkkärit pullahtavat uunissa palloiksi, paina ne litteämmiksi uunista tultua. Varo, ettei sormet pala!
reseptitsuolaiset leivonnaiset
hapanjuurinäkkileipäruokalahjatspeltti

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit