Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

NYHTÖ­KAURA­STROGA­NOFF

Nyhtökaurastroganoff on ihana vegaaninen versio klassikkoruokalajista. Suolakurkkujen viimeistelemä kastike maistuu vaikkapa perunamuussin kanssa!

Annoskuva reseptille nyhtökaurastroganoff

NYHTÖ­KAURA­STROGA­NOFF

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 lehtisellerin vartta
  • 200 g herkkusieniä
  • loraus öljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl kokojyvä dijon-sinappia
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tai kikhernejauhoja)
  • 6 maustepippuria
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 pkt Nyhtökauraa (240 g)
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 suolakurkkua
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta timjamia tai persiljaa
  • lisukkeeksi esim. perunamuussia

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna lehtisellerin varret ja leikkaa herkkusienet lohkoiksi.
  2. Kuumenna reilu loraus öljyä isossa kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää lehtiselleri ja herkkusienet ja jatka kuullottamista noin viisi minuuttia. Lisää pannulle valkosipulit, tomaattipyre ja dijon-sinappi. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää pannulle maustepippurit ja kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen muhia 15 minuutin ajan.
  3. Paista nyhtökaurat rapeaksi toisella pannulla tilkassa öljyä. Kuutioi suolakurkut valmiiksi.
  4. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon kaurakerma, nyhtökaura ja suolakurkkukuutiot. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetulla tuoreella timjamilla tai persiljalla.
  5. Tarjoile nyhtökaurastroganoff esimerkiksi perunamuussin kanssa.

Vinkit!

Gluteeniton versio tästä ruoasta syntyy vaihtamalla Nyhtökaura esim. Härkikseen ja käyttämällä gluteenitonta kaurakermaa. Vehnäjauhojen sijaan kastike suurustetaan kikhernejauhoilla tai vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

reseptitpääruoka
herkkusienilehtisellerinyhtökaurasipulisuolakurkkuvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit