SHANG­HAI FRIED NOODLES

Shanghai fried noodles on herkullinen nuudeliruoka. Kasviskapinan versiossa maistuvat soijasuikaleet ja herkkusienet, umaminen kastike valmistuu soijakastikkeesta, sienikastikkeesta ja mustasta viinietikasta.

shanghai fried noodles

SHANG­HAI FRIED NOODLES

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 100 g soijasuikaleita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl miriniä
  • ripaus valkopippuria
  • 5 rkl öljyä
  • 250-300 g udonnuudeleita (tai muita nuudeleita)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 10-15 cm pala purjon vihreää osaa tai 4 kevätsipulia
  • 100 g herkkusieniä tai siitakesieniä
  • 100 g kiinankaalia tai paksoita
  • tarjoiluun chiliä jossain muodossa sekä tuoretta korianteria

Kastike:

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vegetarian mushroom saucea (tai hoisinkastiketta)
  • 1 rkl mustaa viinietikkaa (tai riisiviinietikkaa)
  • 1/2 rkl miriniä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 1/2 dl kasvislientä
  • 1/2 rkl maissitärkkelystä

Valmistus:

  1. Laita soijasuikaleet kulhoon ja murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna vettä ja kaada kiehuvana soijasuikaleiden sekaan, sen verran että hyvin peittyvät. Peitä kannella ja jätä 10 minuutiksi kypsymään.
  2. Valuta soijasuikaleet, säästä kasvisliemi. Tarvitset sitä kastikkeeseen 1 1/2 dl, loput voi käyttää johonkin toiseen ruokaan. Puristele soijasuikaleista enimmät nesteet pois.
  3. Kuumenna 3 rkl öljyä pannulla ja paista soijasuikaleita, kunnes ne ovat kivasti ruskistuneita. Mausta soijakastikkeella, mirinillä ja valkopippurilla. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja suikaloi purjo. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja kiinankaali suikaleiksi.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  7. Kuumenna 2 rkl öljyä wokkipannussa tai muussa isossa pannussa. Kuullota valkosipulia ja purjoa pari minuuttia. Lisää herkkusienet ja paista muutama minuutti. Lisää sitten kiinankaalit ja paista vielä hetki. Lisää pannulle nuudelit ja soijasuikaleet, anna kuumentua. Sekoita joukkoon kastike ja anna kiehahtaa.
  8. Tarjoile chilin ja tuoreen korianterin kanssa.

Vinkit!

Soijasuikaleiden sijaan voit tehdä ruoan esimerkiksi tofusta, nyhtökaurasta tai kasvisjauhiksesta.

Vegetarian mushroom sauce -kastiketta löydät aasialaisesta ruokakaupasta. Se on todella umamista paksua kastiketta, joka antaa ruualle upeaa makua.

reseptitpääruoka
aasialainenchiliherkkusienikiinankaalinuudelitpurjosoijasuikaleetvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit