Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 541 )aamupalat ( 22 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 15 )juomat ( 26 )kakut ( 1 )kastikkeet ( 31 )keitot ( 44 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 44 )makeat leivonnaiset ( 41 )pääruoka ( 172 )pasta ( 57 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 43 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 68 )alle 20 min ( 25 )alle 30 min ( 66 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 71 )aurinkokuivatut tomaatit ( 18 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 44 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 11 )chili ( 39 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 5 )gochujang ( 8 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hernis ( 3 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 8 )inkivääri ( 62 )jalapeno ( 8 )joulu ( 55 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 17 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 6 )kaura ( 7 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 14 )kevätsipuli ( 26 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 20 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 71 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 14 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 30 )lime ( 61 )linssit ( 16 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 7 )manteli ( 10 )marjat ( 4 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 12 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 6 )ohra ( 3 )oliivit ( 7 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 6 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 28 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 40 )persimon ( 8 )peruna ( 55 )pesto ( 10 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 79 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 18 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )puolukka ( 3 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 41 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 11 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 17 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 10 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 36 )sipuli ( 170 )sitruuna ( 126 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 5 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )välipalat ( 3 )valkosipuli ( 277 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 7 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 27 )

PAAHDET­TU KURPITSA­KEITTO

Paahdettu kurpitsakeitto lämmittää ja piristää syksyn säissä. Ihanasti mausteinen keitto viimeistellään granaattiomenansiemenillä ja pistaasipähkinöillä.

Annoskuva reseptille paahdettu kurpitsakeitto

PAAHDET­TU KURPITSA­KEITTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
1,5 h

Ainekset:

  • 1 myskikurpitsa (n. 900 g)
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl agavesiirappia
  • suolaa & mustapippuria
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl ras-el-hanout mausteseosta
  • 4 dl kookoskermaa
  • 3 dl kasvislientä (esim. liemikuutiosta tehtyä)
  • ½ sitruunan mehu

Lisäksi:

  • kookoskermaa
  • granaattiomenansiemeniä
  • paahdettuja & suolattuja pistaasipähkinöitä
  • tuoretta minttua

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Valuta kurpitsanpuolikkaille reilusti öljyä ja mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda kurpitsoita uunissa 45-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja leikkaa se palasiksi.
  4. Lorauta tilkka öljyä kattilaan ja freesaa sipulisilppua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan valkosipuli, paprika, timjami ja ras-el-hanout. Freesaa vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan kookoskerma (säästä hieman koristeeksi) ja kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keittoa noin 10-15 minuuttia.
  5. Kaavi sillä aikaa kurpitsoista hedelmäliha irti ja lisää se kattilaan. Soseuta keitto ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunan mehulla.
  6. Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset kookoskermalla, granaattiomenansiemenillä, rouhituilla pistaasipähkinöillä ja tuoreella mintulla.
reseptitkeitot
granaattiomenakurpitsaminttupistaasisipulisitruunavalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit