Joulutortut aprikoosi–pistaasitäytteellä ovat tämän joulun hitti! Tortut valmistuvat kätevästi valmiista torttutaikinasta ja sopivat täydellisesti talven juhlapöytään ja joulun kahvihetkiin. Tomusokerilla viimeisteltynä aprikoosi-pistaasitortut ovat näyttäviä tarjottavia ilman suurta vaivaa.

APRIKOOSI-PISTAASITORTUT


Ainekset:
- 500 g torttutaikinaa (5 levyä)
- n. 1 ½ dl aprikoosimarmeladia
- ½ dl pistaasitahnaa
- 25 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- n. ½ dl pistaasipähkinöitä rouhittuna
- tomusokeria koristeluun
Valmistus:
- Ota torttutaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle 15-30 minuuttia ennen leipomista.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa taikinalevyt kahteen yhtä suureen osaan.
- Tee haluamasi muotoisia torttuja ja lusikoi nokare marmeladia tortun keskelle.
- Sekoita pistaasitahna ja tuorejuusto keskenään ja lusikoi sitä vielä pienet nokareet jokaiselle tortulle.
- Paista uunissa noin 12-15 minuuttia.
- Ripottele kuumille tortuille pistaasirouhetta ja anna jäähtyä. Siivilöi pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.
Vinkit!
Paista tortut airfryerissa: 8-10 minuuttia 180 asteessa.
reseptitmakeat leivonnaiset
airfryeraprikoosijoulupistaasi












