Klassiset valkosipulikermaperunat on helppo valmistaa täysin kasvipohjaisesti! Tarjoile herkkuperunat esimerkiksi soijarouhepihvien tai papupyöryköiden kanssa.
![Annoskuva reseptille valkosipuli-kermaperunat](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F01%2Fvalkosipuli-kermaperunat-1.jpg&w=3840&q=75)
VALKOSIPULIKERMAPERUNAT
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
- 1-1 1/2 tl suolaa
- ½-1 tl mustapippuria
- 4 dl kasvipohjaista ruokakermaa
Valmistus:
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Voit myös kuoria perunat halutessasi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele uunivuoka vegevoilla tai margariinilla.
- Laita perunat ja valkosipulit kerroksittain vuokaan, mausta jokainen kerros suolalla ja pippurilla. Kaada kerma perunoiden päälle.
- Paista valkosipulikermaperunoita uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä. Peitä vuoka foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.
- Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
reseptitlisukkeet
perunavalkosipuli