PAAHDETTUA KURPITSAA & HARISSA­TAHINIA

Paahdettua kurpitsaa hummuksen ja harissatahinin kanssa – ihana syksyinen ruoka, joka sopii sellaisenaan herkuteltavaksi tai lisukkeena tarjottavaksi.

Tässä reseptissä yhdistyvät makea, mutta mausteinen kurpitsa, lempeän tulinen harissalla maustettu tahini, kermainen hummus ja rouskuvat pähkinät. Koko komeuden viimeistelevät suussa pirskahtelevat granaattiomenansiemenet ja aromaattinen minttu. Jokainen haarukallinen on ihana erilaisten makujen ja koostumusten purskahdus.

Kurpitsa on sellainen kaveri, joka kypsyy nopeasti ja sen takia kannattaa olla aika skarppina sitä paahtaessa. Kypsennysaika riippuu lohkojen koosta, joten kannattaa hieman tarkkailla kypsymistä eikä ainakaan päästää lohkoja ihan ylikypsäksi mössöksi.

Tämä ruoka toimii kivasti osana brunssipöytää tai juhlien buffetia. Se maistuu myös sellaisenaan hyvän leivän kanssa tai lisukkeena. Kurpitsa maustetaan lämpimillä jouluisilla mausteilla, joten tämä on oivallinen tarjottava pikkujouluissa tai miksei myös osana joulupöytää.

paahdettua kurpitsaa ja harissatahinia

PAAHDETTUA KURPITSAA & HARISSA­TAHINIA

Lautanen ja aterimet ikoni
2-4 annosta
Kello ikoni
30 min

Ainekset:

  • 500 g hokkaido-kurpitsaa (myös muut kurpitsat ok)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • ½ dl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl harissaa
  • n. 3 rkl vettä
  • n. 150 g hummusta
  • granaattiomenan siemeniä
  • tuoretta minttua

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Halkaise kurpitsa. Kaiverra siemenet pois ja kuori kurpitsa veitsen avulla. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.
  3. Hiero öljy kurpitsalohkoihin käsin ja mausta lohkot kanelilla, kardemummalla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paahda kurpitsalohkoja uunissa 10-20 minuuttia lohkojen koosta riippuen.
  5. Kurpitsojen paahtuessa paahda hasselpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Varo, ettet polta niitä. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä.
  6. Sekoita tahinin joukkoon sitruunamehu, harissa ja sen verran vettä, että koostumus on mieluinen. Mausta ripauksella suolaa.
  7. Levitä hummus tarjoiluvadille. Asettele sen päälle paahdetut kurpitsalohkot ja lusikoi harissatahini kurpitsoille. Viimeistele hasselpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä ja tuoreella mintulla.
reseptitalkuruoatlisukkeet
alle 30 mingranaattiomenaharissahummusjoulukurpitsaminttupähkinättahini

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit