PAAH­DETUT KIK­HERNEET

Paahdetut kikherneet ovat ihania naposteltavia! Ne sopivat myös salaatteihin, bowleihin ja sosekeittojen päälle. Mausteita vaihtelemalla saat aina eri makuisia herkkupalleroita.

paahdetut kikherneet

PAAH­DETUT KIK­HERNEET

Ainekset:

  • 1 prk kypsiä kikherneitä (n. 230 g)
  • 1-2 rkl mieluista maustetta
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Valuta kikherneet ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivaa kikherneet keittiöpyyhkeellä, nypi irronneet kuoret pois joukosta. Sekoita kikherneiden joukkoon mausteet, öljy ja suola.
  3. Paahda kikherneitä uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat rapsakoituneet ja ruskistuneet. Varo, kun otat pellin uunista, sillä paahdetut kikherneet saattavat poksahdella. Anna jäähtyä.
  4. Parhaimmillaan ja rapeimmillaan paahdetut kikherneet ovat suht pian valmistamisen jälkeen.

Vinkit!

Kokeile esimerkiksi näitä mausteita paahdettuihin kikherneisiin:

  • garam masala -mausteseos
  • ras el hanout -mausteseos
  • za’atar -mausteseos
  • curry -mausteseos
  • muut valmiit mausteseokset
  • savustettu paprikajauhe
  • sumakki
  • kuivatut yrtit
  • valkosipuli
  • chilikastike (esim. hot sauce tai gochujang)
  • BBQ-kastike
reseptitlisukkeet
kikherne

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit