Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 509 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 37 )pääruoka ( 160 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 66 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 62 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 59 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 26 )lime ( 57 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 58 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 13 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 151 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 23 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 259 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

VEGAANI­SET MUNKIT

Vegaaniset munkit ovat vapun paras herkku! Maidoton ja munaton taikina takaa pehmoisen rakenteen ja rapsakan ulkokuoren.

Annoskuva reseptille vegaaniset munkit

VEGAANI­SET MUNKIT

pala kakkua
n. 30 kpl
kello
n. 2 h

Ainekset:

  • 5 dl vettä
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 ½ rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 1,2-1,5 l vehnäjauhoja
  • 1 dl rypsiöljyä tai sulatettua kasvipohjaista voita/margariinia
  • paistamiseen n. 1 l rypsiöljyä
  • sokeroimiseen n. 2 dl sokeria

Valmistus:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja sekoita.
  2. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää rypsiöljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa yhteensä noin 10 minuuttia.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  5. Vaivaa taikina pöydällä, jaa se kahtia ja muotoile niistä tasapaksut tangot. Jaa taikina noin 30 yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota hyvin liinan alla.
  6. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit testata öljyn kuumuutta leipäpalalla: öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Uppopaistaessa turvallisuus on tärkeää: pidä kattilan kansi lähettyvillä ja liesituuletin suljettuna. Jos öljy sattuisi syttymään palamaan, se pitää sammuttaa kannella tukahduttamalla. 
  7. Tee munkkiin reikä työntämällä sormi kohonneen pullan läpi ja suurenna reikää venyttämällä. Laita munkki kuumaan öljyyn ja kypsennä 2–4 kpl kerrallaan niin, että niillä on hyvin tilaa kattilassa. Kypsennä noin 2 minuuttia per puoli ja käännä, kun pinta on kauniin ruskea.
  8. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Lisää seuraavat munkit öljyyn paistumaan.
  9. Kaada laakean kulhon pohjalle sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä.
reseptitmakeat leivonnaiset
leivontamunkitvappu

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit