Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

TOFU-KUKKA­KAALI­KORMA

Tofu-kukkakaalikorma on Kasviskapinan supermaukas versio intialaisesta klassikkoruoasta. Itse tehtyä kormatahnaa varten tarvitset useaa eri maustetta, mutta lopputulos palkitsee moniulotteisella aromillaan.

Annoskuva reseptille tofu-kukkakaalikorma

TOFU-KUKKA­KAALI­KORMA

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 200-250 g tofua
  • 1+1 rkl öljyä 
  • 300 g kukkakaalia 
  • 3,3-4 dl kookosmaitoa
  • 2 dl kasvislientä (esim. vettä ja 1/2 liemikuutio)
  • 1/2 limen mehu
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun esim. keitettyä kauraa ja/tai riisiä

Kormatahna:

  • 1 pieni punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria 
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa 
  • 1/4 tl jauhettua chiliä
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa

Valmistus:

  1. Laita ensin tofu prässääntymään. Ota se pois paketista, kääräise puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle noin vartiksi.
  2. Tee sitten kormatahna. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai mortteliin ja surauttele/nuiji tahnaksi.
  3. Murenna tofu sormin paloiksi ja paahda paloja kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää 1 rkl öljyä ja paista keskilämmöllä rapeaksi välillä sekoitellen. Siirrä pois pannulta odottamaan.
  4. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi, myös kanta ja lehdet kannattaa hyödyntää (lehdet voi lisätä kastikkeeseen kypsennyksen loppuvaiheessa). Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kukkakaalia hetki, se saa mielellään hieman ruskistua.
  5. Lisää kormatahna pannulle ja sekoita kukkakaalin joukkoon. Paista muutama minuutti. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi, kuumenna seos kiehuvaksi ja anna muhia kevyesti poreillen, kunnes kukkakaalit ovat napakan kypsiä ja kastike keittynyt sopivasti kasaan. 
  6. Sekoita kastikkeen joukkoon tofut ja anna kuumentua. Mausta kastike limen mehulla ja tarkista suolan määrä. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Tarjoile tofu-kukkakaalikorman kanssa:

reseptitpääruoka
aasialaineninkiväärikorianterikukkakaalilimepunasipulitofuvalkosipuli