PASHA

Pasha on pääsiäispöydän klassinen herkku. Tällä reseptillä valmistuu helppo ja todella ihanan makuinen vegaaninen pasha.

Pasha on helppo ja nopea tehdä, mutta sen tarvitsee antaa valua jääkaapissa vähintään yön yli, mielellään hieman pidempääkin, jotta siihen tulee hyvä rakenne. Tarjoile pasha sellaisenaan tai paahdetuilla mantelilastuilla ja sitruunamelissan lehdillä koristeltuna. Pashan kanssa maistuvat myös marjat ja hedelmät.

pasha

PASHA

pala kakkua
Neljälle
kello
20 min +
hyytyminen yön yli

Ainekset:

  • 1 dl vegaanista vispikermaa (esim. Alpro soijavispiä)
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly Påmackan)
  • 1 ½ dl vegaanista rahkaa (Alpro Greek Style)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl mantelilastuja tai -rouhetta
  • 3 rkl rusinoita
  • 5 kuivattua aprikoosia
  • koristeeksi esim. paahdettuja mantelilastuja, sitruunamelissan lehtiä ja marjoja

Valmistus:

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto, rahka ja sokeri.
  2. Pese sitruuna hyvin ja kuivaa se. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja sekoita pashaseoksen joukkoon yhdessä sitruunamehun kanssa. Sekoita mukaan mantelilastut ja rusinat.
  3. Leikkaa aprikoosit pieniksi paloiksi ja sekoita pashan sekaan.
  4. Laita puhdas keittiöpyyhe tai harso tiheän siivilän päälle ja lusikoi pasha siivilään. Aseta se kulhon päälle, jonne valuu nesteet. Nosta koko komeus jääkaappiin valumaan ja hyytymään yön yli.
  5. Kippaa pasha varovasti tarjoiluvadille. Koristele ja tarjoile.
reseptitjälkiruoat
aprikoosimantelipääsiäinenrusinatsitruuna

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiäni? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydän luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit