Passionhedelmäposset on helppo ja raikas jälkiruoka, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineen. Hedelmien hapot hyydyttävät kerman ihanan pehmoiseksi vanukkaaksi.
![Annoskuva reseptille passionhedelmäposset](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F04%2Fpassionhedelmaposset-2.jpg&w=3840&q=75)
PASSIONHEDELMÄPOSSET
![pala kakkua](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2023/01/piece-of-cake-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 3 passionhedelmää
- n. 1 rkl sitruunan mehua
- 2 1/2 dl kasvipohjaista vispikermaa (Alpro Whipping, Fazer Aito Vispi tai Oatly iMat Visp)
- 1/2 dl sokeria
- mintun tai sitruunamelissan lehtiä
Valmistus:
- Halkaise kaksi passionhedelmää ja kaavi hedelmäliha siemenineen pieneen tehosekoittimeen. Surauttele niin, että mehu irtoaa (voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella). Siirrä seos siivilään ja valuta passionhedelmämehu.
- Mittaa passionhedelmämehu ja lisää sitruunan mehua sen verran, että saat yhteensä 3 rkl mehua.
- Mittaa vispikerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kolmen minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä, lisää sekaan passion-sitruunamehu ja jaa seos neljään kulhoon tai lasiin.
- Anna possettien jäähtyä hetken aikaa ja siirrä sitten jääkaappiin n. 10-12 tunniksi.
- Halkaise viimeinen passionhedelmä ja lusikoi hedelmäliha possettien pinnalle. Koristele mintun tai sitruunamelissan lehdillä.
Vinkit!
Sitruuna- tai limeposset valmistuu samalla ohjeella, kun korvaa niiden mehulla passionhedelmän mehun.
Resepti on testattu mainituilla kasvipohjaisilla vispikermoilla, muiden vastaavien tuotteiden toimivuudesta ei voida antaa takeita.
reseptitjälkiruoat
minttupassionhedelmäsitruuna