Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 497 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 14 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 155 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 59 )ananas ( 12 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 24 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 19 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 65 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 20 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 10 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 44 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 22 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 55 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 14 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 147 )sitruuna ( 116 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 20 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 7 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 56 )tomaatti ( 22 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 251 )vappu ( 10 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

PAAHDETUT HARISSA­PERUNAT & TAHINI-SOIJA­KASTIKE

Paahdetut harissaperunat tahini-soijakastikkeella on ihana lisuke. Voimakkaat maut sopivat täydellisesti kotoisalle perunalle ja tämä lisuke on omiaan vaikkapa juhlapyhien ruokapöytään!

Annoskuva reseptille paahdetut harissaperunat

PAAHDETUT HARISSA­PERUNAT & TAHINI-SOIJA­KASTIKE

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
45 min

Ainekset:

  • 1 kg perunoita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 50 g harissaa (tai rose harissaa, harissapestoa tai tomaattista pestoa, jos et halua yhtään tulisuutta)
  • suolaa ja mustapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • tuoretta minttua

Tahini-soijakastike:

  • 60 g tahinia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ rkl miriniä
  • 1 ½ rkl riisiviinietikkaa

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 240 asteeseen kiertoilmalle (kyllä, niin kuumaksi!)
  2. Pese perunat hyvin, ei tarvitse kuoria. Leikkaa ne noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita perunakuutiot, valkosipuli, öljy ja harissa keskenään. Levitä tasaisesti leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Peitä foliolla.
  4. Paahda pottuja uunissa 15 minuuttia.
  5. Poista folio ja jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Perunoiden pitää olla ihanasti paahtuneita ja pehmoisia.
  6. Kun perunat paahtuu, sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Lisää noin ruokalusikallinen vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
  7. Siirrä perunat tarjoiluvadille ja lusikoi kastike päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja hienonnetulla tuoreella mintulla.

Alkuperäinen resepti: Yotam Ottolenghi

reseptitlisukkeet
harissaminttuperunatahinivalkosipuli