PINAATTI-TOFU­RICOTTA­LASAGNE

Mehevä pinaatti-tofuricottalasagne vaatii hieman vaivannäköä keittiössä, mutta lopputulos palkitsee. Herkullisen lasagnen viimeistelee muskotilla maustettu vegejuuston ja kaurakerman seos.

pinaatti-tofuricottalasagne

PINAATTI-TOFU­RICOTTA­LASAGNE

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
1 h 30 min

Ainekset:

Sugo di pomodoro (tomaattikastike):

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 prk säilöttyjä kuorittuja tomaatteja (á 400 g)
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • suolaa ja mustapippuria

Tofuricotta:

  • 400 g maustamatonta tofua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • 200 g pinaattia
  • 100 g vegaanista juustoraastetta
  • 1 ½ dl kaurakermaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • lasagnelevyjä
  • kourallinen kirsikkatomaatteja

Valmistus:

Sugo di pomodoro:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti, kunnes se muuttuu kuultavaksi. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää kuoritut tomaatit mehuineen kattilaan. Huuhtele purkit pienellä määrällä vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kevyesti poreillen noin 30 minuuttia. Sekoittele ja muussaa tomaatteja välillä kapustalla.
  4. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon basilikanlehtiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tofuricotta:

  1. Ota tofu pois pakkauksestaan, kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle 15-30 minuutiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Kuutioi puristettu tofu ja laita tehosekoittimeen. Lisää muut aineet ja surauttele ricottamaiseksi tahnaksi.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.

Lasagnen kokoaminen:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Ryöppää pinaatit. Keitä vettä paistokasarissa tai kattilassa ja kun se kiehuu, sekoita pinaatti joukkoon. Anna kiehua hetken aikaa, valuta ja jätä jäähtymään. Puristele pinaatit kuiviksi ja sekoita tofuricotan joukkoon.
  3. Sekoita juustoraaste ja kaurakerma keskenään. Mausta muskottipähkinällä.
  4. Kasaa lasagne laittamalla uunivuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Sitten kerros tomaattikastiketta, sitten pinaattiricottaa ja lasagnelevyjä. Tee kaksi tai kolme samanlaista kerrosta. Säästä tomaattikastiketta päällimmäiseksi.
  5. Levitä juusto-kaurakermaseos tomaattikastikkeen päälle lasagnen pinnalle. Viimeistele kirsikkatomaatin puolikkailla.
  6. Paista noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut ja lasagnelevyt ovat kypsiä. Anna vetäytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkit!

Käytä tarvittaessa gluteenittomia lasagnelevyjä.

Voit käyttää myös pakastepinaattia. Anna sen sulaa ennen tofuricotan joukkoon sekoittamista.

Voit valmistaa tomaattikastikkeen ja tofuricotan hyvissä ajoin etukäteen.

reseptitpasta
basilikakirsikkatomaattilasagnepinaattiravintohiivahiutaleetsipulisitruunatofutomaattivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit