Polentaperunat ovat superrapea ja herkullinen lisuke, joka maistuu monien ruokien kaverina. Nappaa tästä resepti uusiin suosikkipottuihisi!
POLENTAPERUNAT
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl polentaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Pese perunat. Halutessasi voit myös kuoria ne. Leikkaa perunat reiluiksi suupaloiksi ja keitä 10 minuuttia. Valuta.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Laita öljy uunivuokaan ja vuoka kuumenemaan uuniin.
- Ota vuoka uunista, kun uuni on lämmennyt. Kippaa valutetut perunat vuokaan ja sekoita niin, että öljyä tarttuu perunoihin tasaisesti. Sekoita joukkoon polenta ja valkosipulijauhe, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda perunoita uunissa 40 minuuttia. Sekoita puolivälissä. Tarjoile heti.
reseptitlisukkeet
perunapolenta