Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 28 )reseptit ( 528 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 30 )keitot ( 43 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 42 )makeat leivonnaiset ( 40 )pääruoka ( 167 )pasta ( 55 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 42 )suolaiset leivonnaiset ( 24 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 67 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 64 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 7 )arkiruoka ( 69 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 13 )banaani ( 5 )basilika ( 43 )bataatti ( 10 )broccoliini, varsiparsakaali ( 3 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 10 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 61 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )juuriselleri ( 3 )kaali ( 16 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 7 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 13 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 21 )kookosmaito ( 5 )korianteri ( 70 )kukkakaali ( 18 )kurkku ( 29 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 13 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 30 )leipä ( 4 )leivonta ( 29 )lime ( 58 )linssit ( 15 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 14 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 6 )manteli ( 10 )marjat ( 3 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 22 )miso ( 9 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )mustikka ( 3 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 21 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 21 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 6 )omena ( 16 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 30 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 5 )paprika ( 46 )parsa ( 5 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 27 )pehmeä tofu ( 3 )perilla ( 3 )persilja ( 37 )persimon ( 8 )peruna ( 54 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )pizza ( 3 )porkkala ( 3 )porkkana ( 78 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 59 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 8 )ravintohiivahiutaleet ( 40 )retiisi ( 13 )riisi ( 19 )risotto ( 11 )rosmariini ( 10 )rucola ( 4 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 16 )salottisipuli ( 9 )salvia ( 3 )sämpylät ( 5 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 13 )siemenet ( 12 )sienet ( 34 )sipuli ( 162 )sitruuna ( 125 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 24 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 15 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 5 )tatit ( 10 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 5 )tilli ( 22 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 60 )tomaatti ( 24 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 272 )vappu ( 11 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 6 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 26 )

PORKKALA – PERIN­TEINEN RESEPTI

Porkkala on jo klassikko, joka kuuluu monien joulupöytään. Perinteinen tapa valmistaa porkkala suolakuoressa vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee.

Voit tehdä porkkalan myös helpommalla tavalla suolaa ja aikaa säästäen. Resepti löytyy porkkalapastan yhteydestä.

Annoskuva reseptille porkkala

PORKKALA – PERIN­TEINEN RESEPTI

Ainekset:

  • 4 pulleaa porkkanaa
  • 1 pkt karkeaa merisuolaa
  • 2 tl nestemäistä savuaromia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
  2. Pese porkkanat huolellisesti. Peitä uunivuoan pohja karkealla merisuolalla. Lado porkkanat vuokaan ja peitä ne kokonaan suolalla. Kypsennä uunissa 1 h 30 min.
  3. Murra suolakuori ja nouki porkkanat varovasti pois. Anna jäähtyä. Kuori jäähtyneet porkkanat. Se käy helpoiten, kun teet kuoreen veitsellä pitkittäisen viillon ja kuorit porkkanat pyöritellen. Leikkaa porkkanat pitkittäisiksi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä.
  4. Yhdistä marinadin ainekset keskenään ja sekoita porkkanaviipaleisiin. Anna maustua jääkaapissa suljetussa astiassa 1-2 vuorokautta.
reseptitalkuruoat
jouluporkkana

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit