PORKKALA­PIIRAKKA

Porkkalapiirakka on herkullinen suolainen leivonnainen, joka sopii niin juhlissa tarjottavaksi kuin arkisempiinkin tilanteisiin. Täyte hyydytetään tofun avulla, joten proteiiniakaan tästä piirakasta ei puutu.

Annoskuva reseptille porkkalapiirakka

PORKKALA­PIIRAKKA

Lautanen ja aterimet ikoni
8-10 palaa
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 kasvipohjainen piirakkataikina
  • kasvipohjaista voita tai öljyä vuoan voiteluun

Täyte:

  • ½ purjo (n. 150 g)
  • 1 rkl kasvipohjaista voita
  • 2 kourallista nokkosta, vuohenputkea tai pinaattia
  • 150 g porkkalaa (helppo resepti täällä)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 250 g tofua
  • 2 dl kaurakermaa
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl (kala namak) suolaa
  • 1 sitruunan kuori hienona raasteena
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1-2 rkl kapriksia

Pinnalle esim:

  • villivihannessalaattia (esim. vuohenputkea, voikukkaa, poimulehteä ja siankärsämöä sekä tilkat öljyä ja etikkaa)
  • mummonkurkkuja ja -retiisejä

Valmistus:

  1. Sulata piirakkapohja. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele sulanut taikina sen pohjalle ja reunoille. Esipaista taikinaa 10 minuuttia. Voit halutessasi laittaa taikinan päälle rypistetyn leivinpaperin ja paistoherneitä, jotta reunat eivät pääse valumaan, mutta ihan hyvä tulee ilmankin.
  3. Valmista pohjan esipaistuessa täyte. Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele mahdolliset mullat pois. Leikkaa puolirenkaiksi.
  4. Kuumenna vegevoi pannulla ja kuullota purjoa viitisen minuuttia.
  5. Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja purista kuiviksi. Hienonna ja laita hetkeksi pannulle paistumaan purjon kanssa. Jos käytät vuohenputkea tai pinaattia, voit skipata ryöppäämisen.
  6. Leikkaa porkkala sentin-parin paloiksi ja sekoita purjo-nokkosseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Ota tofu pois pakkauksesta ja murustele se tehosekoittimeen. Lisää kerma, ravintohiivahiutaleet, öljy, sipulijauhe ja suola. Pese sitruuna ja raasta sen kuori seoksen joukkoon. Lisää myös sitruunan mehu. Surauttele tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makuja.
  8. Sekoita tofuseos purjo-porkkalaseoksen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle kapriksia.
  9. Paista piirakkaa vielä noin puoli tuntia, kunnes pohja on täysin kypsä ja pinta saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua, sillä täyte kiinteytyy jäähtyessään. Lämmitä piirakka uudestaan ennen tarjoilua.
  10. Halutessasi tarjoile piirakka villihannessalaatin ja mummonkurkkujen ja -retiisien kanssa.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
kaprisnokkonenporkkalapurjoravintohiivahiutaleetsitruunatofuvillivihannekset

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit