Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

HERNE­RISOTTO

Hernerisotossa on jotain ihanan keväistä! Basilikalla ja sitruunalla maustettu upean värinen risotto sopii niin arkeen kuin juhlaankin, tarjoile sitä vaikka pääsiäisaterialla.

Annoskuva reseptille Hernerisotto

HERNE­RISOTTO

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
30 min

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 l kasvislientä (esim. liemikuutioista valmistettua)
  • 2 rkl öljyä
  • 3 1/2 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä 
  • 2 rkl kasvipohjaista voita tai margariinia
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • suolaa ja mustapippuria 
  • tuoretta basilikaa

Hernepyree:

  • 250 g pakasteherneitä (sulatettuna)
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1/2 sitruunan kuori hienona raasteena
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 tl suolaa

Valmistus:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita kasvisliemi kuumenemaan.
  2. Valmista hernepyree: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauttele tahnaksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla paistinpannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja risottoriisi, kuullota vielä muutama minuutti sekoitellen. 
  4. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Ala sitten lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt. Sekoittele jatkuvasti.
  5. Kun riisi on al dente, sekoita joukkoon voi, hernepyree ja ravintohiivahiutaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile heti.
  6. Muista, että hyvä risotto on ennemminkin valuvaa kuin jäykkää, joten älä päästä sitä kypsymään liikaa.
reseptitpääruoka
basilikaherneravintohiivahiutaleetsipulisitruunavalkosipuli