Porkkanakakku ei suotta ole klassikko! Tällä reseptillä valmistat sen maailman parhaan vegaanisen porkkanakakun, joka on mehevä, mausteinen ja ihanan sitruunaisella tuorejuustokuorrutuksella kruunattu.

PORKKANAKAKKU


Ainekset:
- 9 dl porkkanaraastetta (n. 5-6 porkkanaa)
- 7 dl fariinisokeria
- 4 dl öljyä
- 3 dl kauramaitoa (tai muuta kasvipohjaista maitoa)
- 11 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 2 tl jauhettua neilikkaa
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- koristeeksi esim. syötäviä kukkia
Kuorrutus:
- 100 g kasvipohjaista voita tai margariinia
- 250 g tomusokeria
- 250 g kasvipohjaista tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori hienona raasteena
- 1 rkl sitruunan mehua
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pese (tai kuori) ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy ja kauramaito keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri, kaneli, neilikka, kardemumma ja inkivääri.
- Yhdistä seokset ja kääntele joukkoon porkkanaraaste. Sekoita vain sen verran, että kaikki ainekset on hyvin sekaisin.
- Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista kakkua n. 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla: työnnä se kakkuun ja nosta ylös. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsää.
- Anna kakun jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään käsivatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla.
- Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele esimerkiksi syötävillä kukkasilla.
reseptitkakutmakeat leivonnaiset
leivontaporkkanasitruuna