PORKKANA­LAATIKKO

Porkkanalaatikko on monien suosikkilaatikko! Perinteinen riisipuuropohjainen laatikko on helppo valmistaa ja onnistuu täydellisesti myös täysin kasvipohjaisesti.

Porkkanalaatikko

PORKKANA­LAATIKKO

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdeksalle
Kello ikoni
2 h 30 min

Ainekset:

  • 1 kg porkkanoita
  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 5 dl kaurakermaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl muskottipähkinää jauhettuna
  • ¼ tl valkopippuria jauhettuna
  • 3 rkl vegaanista voita
  • 2 rkl korppujauhoja

Valmistus:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi (palojen koosta riippuen noin puoli tuntia). Valuta, mutta säästä desi keitinvedestä. Soseuta porkkanat.
  2. Laita puuroriisi ja vesi toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja anna veden imeytyä riiseihin. Lisää kaurakerma ja keitä kypsäksi (n. 30-40 minuuttia).
  3. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  4. Sekoita porkkanasose, porkkanoiden keitinvesi ja riisipuuro keskenään. Mausta siirapilla, suolalla, muskottipähkinällä ja valkopippurilla.
  5. Voitele uunivuoka ruokalusikallisella voita. Kaada porkkana-riisiseos vuokaan. Ripottele pintaan korppujauhot ja tee siihen halutessasi lusikalla kuvioita. Laita 2 rkl voita nokareina vuoan pinnalle.
  6. Paista porkkanalaatikkoa uunissa 1 ½ tuntia.

Vinkit!

Gluteeniton porkkanalaatikko onnistuu helposti: vaihda korppujauhot gluteenittomiin ja valitse kaupassa gluteeniton kaurakerma.

Jos haluat oikaista, voit käyttää valmista porkkanasosetta. Tarvitset sitä yhteensä kilon.

reseptitlisukkeet
jouluporkkanariisi

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit