PUNA­HERUKKA­SKONSSIT

Punaherukkaskonssit ovat ihana versio englantilaisista teeleivistä. Helppotekoiset skonssit maistuvat iltapäiväteellä – näitä sopii tarjota myös vieraille.

punaherukkaskonssit

PUNA­HERUKKA­SKONSSIT

pala kakkua
16 kpl
kello
30 min +
taikinan jäähdyttäminen 2-8 h

Ainekset:

  • 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa 
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 2 1/2 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 2 1/2 dl punaherukoita

Valmistus:

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään.
  2. Kuutioi kylmä margariini ja nypi se kuivien ainesten joukkoon.
  3. Sekoita taikinan joukkoon soijajogurtti ja punaherukat. Sekoita vain sen verran kuin tarvitsee kiinteän taikinan muodostamiseen. 
  4. Jaa taikina kahteen ja taputtele palat pyöreiksi noin viiden sentin paksuisiksi kiekoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa kiekot 8 osaan pizzaleikkurilla tai veitsellä. Laita pelti pakastimeen puoleksi tunniksi tai jääkaappiin yön yli.
  5. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Irrota skonssikiekkojen 8 osaa varovasti kauemmas toisistaan.
  6. Paista skonsseja noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskistuneita ja kypsiä. Siirrä ritilälle jäähtymään. 
  7. Tarjoile skonssien kera esimerkiksi margariinia ja hilloa. Myös kermavaahto maistuu skonssien kaverina.

Vinkit!

Voit käyttää myös pakastettuja punaherukoita. Niitä ei tarvitse sulattaa ennen leipomista.

Punaherukoiden sijaan myös muut marjat ja esimerkiksi paloitellut raparperit sopivat ihanasti skonssien maustajaksi.

reseptitmakeat leivonnaiset
marjatpunaherukka

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit