Punajuurivuoka on joulupöydän väripilkku! Herkullisessa vuuassa maistuvat pekaanipähkinät ja vegaaninen sinihomejuusto. Santsaustakuu!
PUNAJUURIVUOKA
Ainekset:
700 g punajuuria
1 punasipuli
1 dl pekaanipähkinöitä
100 g vegaanista sinihomejuustoa
suolaa ja mustapippuria
2 dl kaurakermaa
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
Kuori punasipuli ja leikkaa siivuiksi. Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi.
Lado ainekset vuokaan kerroksittain: punajuuri- ja punasipulisiivuja, pähkinärouhetta ja murusteltua sinihomejuustoa. Ripsi väleihin myös hieman suolaa ja mustapippuria.
Kaada vuokaan kaurakerma.
Paista vuokaa uunissa noin tunnin – puolentoista ajan tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mitä ohuemmat siivut, sitä lyhyempi paistoaika.