Punajuurivuoka on joulupöydän väripilkku! Herkullisessa vuuassa maistuvat pekaanipähkinät ja vegaaninen sinihomejuusto. Santsaustakuu!
![Annoskuva reseptille punajuurivuoka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F12%2Fpunajuurilaatikko-1.jpg&w=3840&q=75)
PUNAJUURIVUOKA
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![Kello ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 700 g punajuuria
- 1 punasipuli
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 100 g vegaanista sinihomejuustoa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl kaurakermaa
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
- Kuori punasipuli ja leikkaa siivuiksi. Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi.
- Lado ainekset vuokaan kerroksittain: punajuuri- ja punasipulisiivuja, pähkinärouhetta ja murusteltua sinihomejuustoa. Ripsi väleihin myös hieman suolaa ja mustapippuria.
- Kaada vuokaan kaurakerma.
- Paista vuokaa uunissa noin tunnin – puolentoista ajan tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mitä ohuemmat siivut, sitä lyhyempi paistoaika.
reseptitlisukkeet
joulupähkinätpunajuuripunasipuli