RAPARPERI­LIMONADI

Raikas raparperilimonadi on ihana hellepäivän juoma. Tämä rosmariinilla maustettu kotilimppari voittaa kauppojen virvoitusjuomat sata-nolla.

Siirapin valmistuksessa syntyvä raparperihilloke kannattaa ehdottomasti säästää, se on ihanaa esimerkiksi jogurtin tai puuron kanssa nautittuna.

Annoskuva reseptille raparperilimonadi

RAPARPERI­LIMONADI

juomalasi
n. 6 annosta
kello
15 min
+ jäähtyminen

Ainekset:

  • 5 dl raparperia pilkottuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 rosmariinin oksaa +1-2 oksaa kannuun
  • 1 ½ dl sitruunamehua
  • vissy- tai kivennäisvettä
  • jäitä
  • sitruunaviipaleita

Valmistus: 

  1. Mittaa raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Lisää rosmariinin oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia 10 minuuttia. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.
  2. Lisää raparperisiirappiin sitruunamehu. Siirrä seos kannuun ja kaada päälle oman maun mukaan vissyä (n. 1:3 on melko hyvä laimennussuhde) ja sekoita. Lisää jäitä, sitruunaviipaleita ja rosmariinin oksa. Tarjoile heti.
reseptitjuomat
raparperirosmariinisitruuna

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit
Tilaa uutis-kirje