Raikas raparperilimonadi on ihana hellepäivän juoma. Tämä rosmariinilla maustettu kotilimppari voittaa kauppojen virvoitusjuomat sata-nolla.
Siirapin valmistuksessa syntyvä raparperihilloke kannattaa ehdottomasti säästää, se on ihanaa esimerkiksi jogurtin tai puuron kanssa nautittuna.

RAPARPERILIMONADI


+ jäähtyminen
Ainekset:
- 5 dl raparperia pilkottuna
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 rosmariinin oksaa +1-2 oksaa kannuun
- 1 ½ dl sitruunamehua
- vissy- tai kivennäisvettä
- jäitä
- sitruunaviipaleita
Valmistus:
- Mittaa raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Lisää rosmariinin oksat. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia 10 minuuttia. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.
- Lisää raparperisiirappiin sitruunamehu. Siirrä seos kannuun ja kaada päälle oman maun mukaan vissyä (n. 1:3 on melko hyvä laimennussuhde) ja sekoita. Lisää jäitä, sitruunaviipaleita ja rosmariinin oksa. Tarjoile heti.
reseptitjuomat
raparperirosmariinisitruuna