SCHNITZEL-LEIPÄ VEGAANI­SESTI

Schnitzel-leipä maistuu vaikkapa lounaana! Tämän vegaanisen leivän välissä on vegeleikkeen lisäksi piparjuurella maustettua majoneesia, marinoitua punakaalia ja ituja.

Täytteet voi tunkea kahden hapanjuurileipäsiivun tai vaihtoehtoisesti burgeri- tai hodarisämpylän väliin. Tai miksipä ei myös suomalaisten lempileipä ruispala passaisi schnitzelin kanssa tarjottavaksi.

schnitzel-leipä

SCHNITZEL-LEIPÄ VEGAANI­SESTI

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
Kello ikoni
15 min
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl piparjuuriraastetta
  • 2 vegaanista schnitzeliä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua mausteeksi
  • hyvää leipää (kaksi siivua per annos)
  • marinoitua punakaalia tai hapankaalia
  • ituja/silmuja
  1. Valmista marinoitu punakaali alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Mausta majoneesi hienoksi raastetulla piparjuurella.
  3. Paista schnitzel pannulla öljyssä rapeaksi ja kuumaksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Leikkaa kaksi siivua leipää. Paahda tai paista ne halutessasi.
  5. Voitele sekä leivän kansi että pohja piparjuurimajoneesilla.
  6. Täytä leipä schnitzelillä, marinoidulla punakaalilla ja iduilla. Paina kansi kiinni ja herkuttele.

MARINOITU PUNAKAALI

Lautanen ja aterimet ikoni
Kahdelle
Kello ikoni
10 min

Ainekset:

  • 2 dl suikaloitua punakaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa

Valmistus:

  1. Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuelti.
  2. Hiero kaalin joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja suolaa.
  3. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
reseptitleivät
alle 20 minidutpiparjuuripunakaali

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit