Seitanschnitzelit muuttavat seitankinkun jämät alle puolessa tunnissa uudeksi herkulliseksi arkiruoaksi! Sitruunan ja kapristen kanssa tarjoiltuna vegaaniset schnitzelit käyvät myös paremmasta ateriasta. Lisukkeeksi passaa hyvin perunat missä tahansa muodossa.

SEITANSCHNITZELIT


Ainekset:
- 4 siivua seitania (esim. itse tehdystä tai kaupan valmiista seitankinkusta leikattu)
- 2 rkl sinappia (vahvaa tai mietoa maun mukaan)
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl kaurakermaa
- 2 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
- kasvipohjaista voita ja öljyä paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
- tarjoiluun sitruunasiivuja, kapriksia ja persiljaa
Valmistus:
- Sivele seitansiivut sinapilla molemmin puolin.
- Laita panerointia varten yhdelle syvälle lautaselle jauhot, toiselle kerma ja kolmannelle pankojauhot.
- Paneroi seitanit kääntelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kermassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kuumenna reilusti voita ja öljyä pannulla ja paista seitanschnitzelit rapeiksi ja ruskistuneiksi molemmin puolin. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile sitruunasiivujen, kapristen ja hienonnetun persiljan kanssa.
reseptitpääruoka
hävikkiseitan












