Siemen-jyväleipä hapanjuureen on rennon rouhea leipä, jossa on paljon erilaisia sattumia.
Reseptissä mainitut suurimot voi hyvin vaihtaa toisiin, samoin kuin hiutaleet ja siemenetkin. Määrä tuntuu suurelta, mutta usko pois, se on just hyvä!
Muistathan, että juurileipiä ei kannata säilyttää pussissa. Leipä kannattaa säilyttää asettamalle se leikkuulaudalle “seisomaan” leikkuupinta alaspäin. Hapanjuureen leivotut leivät pysyvät näin hyvänä parikin päivää ja maku vain syvenee ajan mittaan.
Siemen-jyväsekoitus:
Leipä:
Jos et ole vielä kokenut hapanjuurileipuri, kannattaa asiaan perehtyä esimerkiksi Leipävallankumous-kirjan tai Youtubesta löytyvien tutoriaalien avulla. Kasviskapinan hapanjuurireseptit on kirjoitettu niin, että niiden ymmärtämiseksi pitää olla jo jonkunlainen aavistus hapanjuurileivonnasta.