Satay-vartaat maapähkinävoikastikkeella ovat ihanaa kesäruokaa! Vegekanasta valmistetussa ruoassa maistuu maapähkinöiden lisäksi mm. kookos ja lime. Lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi kaalisalaatti ja keitetty riisi.

SATAY-VARTAAT MAAPÄHKINÄVOIKASTIKKEELLA


+ marinointi
Ainekset:
Vartaat:
- 400 g seitankanaa tai muuta kasvipohjaista kanaa / kypsiä soijasuikaleita / tofua
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl kookosmaitoa
- 2 rkl maapähkinävoita
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl öljyä
- 1/2 rkl (kookos)sokeria
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl kurkumaa jauhettuna
- 1 tl inkivääriä jauhettuna
- suolaa ja mustapippuria
Maapähkinävoi- eli sataykastike:
- 3 rkl maapähkinävoita
- 2-3 rkl kookosmaitoa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl limen mehua
- 2 tl (kookos)sokeria
- 2 tl srirachaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 tl kasvipohjaista kalakastiketta (tai light soijakastiketta)
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Valmistus:
- Leikkaa seitankana mukavan kokoisiksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Jos käytät tofua, niin kuivaa se hyvin painon alla ensin.
- Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne kookosmaidon, maapähkinävoin, soijakastikkeen, öljyn, sokerin ja mausteiden kanssa.
- Sekoita seitankana marinadiin ja laita jääkaappiin 12-24 tunniksi. Jos käytät puisia varrastikkuja, niin laita ne hyvissä ajoin likoamaan veteen.
- Valmista maapähkinävoikastike sekoittamalla kaikki ainekset huolellisesti sekaisin.
- Pujota marinoidut seitankanapalat varrastikkuihin.
- Grillaa vartaat tai paista ne uunissa grillivastusten alla välillä käännellen. Tarjoile maapähkinävoikastikkeen kanssa. Halutessasi voit viimeistellä annokset tuoreella koreanmintulla, thaibasilikalla ja/tai korianterilla.
reseptitpääruoka
aasialainengrilliruokalimemaapähkinävoivalkosipulivegekana