SOIJA­SUIKALE-JALFREZI

Soijasuikale-jalfrezi on Kasviskapinan versio intialaisesta currysta, joka tyypillisesti valmistetaan wokkaamalla. Voit lisätä mausteiseen kasviscurryyn myös muita vihanneksia, kuin reseptissä mainittua paprikaa.

Soijasuikale-jalfrezi

SOIJA­SUIKALE-JALFREZI

Lautanen ja aterimet ikoni
Neljälle
kello
40 min

Ainekset:

  • 120 g soijasuikaleita
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 punasipuli (tai keltasipuli)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta inkivääriä hienona raasteena
  • 1 paprika tai suippopaprika (n. 160 g)
  • ½-1 tuore chili
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl korianteria jauhettuna
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 3 dl kasvislientä (soijasuikaleiden liottamisesta jäänyttä)
  • ½ tl suolaa
  • ½ limen mehu
  • tuoretta korianteria
  • lisukkeeksi esim. keitettyä riisiä ja/tai kauraa

Valmistus:

  1. Laita soijasuikaleet kuumuutta kestävään kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita joukkoon soijakastike. Peitä kannella ja jätä kypsymään 10-15 minuutiksi. Valuta, mutta säästä liemi, tarvitset sitä myöhemmin 3 dl (jos lientä on jäänyt vähemmän, lisää vettä tarvittava määrä). Puristele soijasuikaleista enimmät nesteet pois.
  2. Soijasuikaleiden kypsyessä kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuori ja raasta inkivääri, paloittele paprika ja hienonna chili.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä wokkipannussa tai muussa isossa pannussa ja ruskista soijasuikaleet. Mausta puolella määrällä mainittuja mausteita eli ½ tl juustokuminalla, ½ tl savupaprikalla, ½ tl kurkumalla ja ½ tl korianterilla. Siirrä pois pannulta.
  4. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili, paista vielä hetki. Lisää sitten tomaattipyre ja loput mausteista eli ½ tl juustokuminaa, ½ tl savupaprikaa, ½ tl kurkumaa ja ½ tl korianteria.
  5. Lisää pannulle paprika ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hetken aikaa. Lisää sitten soijasuikaleet ja anna kuumentua. Mausta kastike suolalla ja limen mehulla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin ja kauran kanssa.

Vinkit!

Jos ruokailemassa on chilistä piittaamattomia syöjiä, niin tarjoile chili erikseen pöytämausteena äläkä lisää sitä ruoan sekaan. Tuoreen chilin sijaan voit hyvin käyttää myös kuivattua.

reseptitpääruoka
chiliinkiväärikorianterilimepaprikapunasipulisoijasuikaleetvalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit