Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 503 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 42 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 159 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 65 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 14 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 68 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 7 )inkivääri ( 58 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 68 )kukkakaali ( 16 )kurkku ( 27 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 12 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 26 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 55 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 9 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 53 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 75 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 57 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 12 )riisi ( 18 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 9 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 9 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 150 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 22 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 10 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 12 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 58 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 256 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SOIJA­SUIKALE-MAA-ARTISOKKA­PATA

Soijasuikale-maa-artisokkapata on aromaattinen ruoka, joka sopii juhlavampiinkin tilanteisiin. Maa-artisokat paistetaan pannulla erikseen ihanan ruskistuneiksi ja makumaailma viimeistellään tuoreella basilikalla.

Annoskuva reseptille soijasuikale-maa-artisokkapata

SOIJA­SUIKALE-MAA-ARTISOKKA­PATA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
45-60 min

Ainekset:

  • 1-2 sipulia (n. 150 g)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g porkkanoita
  • 2 rkl vegaanista voita tai margariinia
  • 125 g soijasuikaleita
  • 2 kasvisliemikuutiota tai 2 rkl kasvisliemijauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kuivattua timjamia (tai 1-2 rkl tuoretta)
  • 1/2 tl savuaromia (ei välttämätön)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl valkoviiniä 
  • 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä 
  • 500 g maa-artisokkia
  • 1-2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1-2 dl kaurajuomaa tai -kermaa
  • tuoretta basilikaa

Valmistus:

  1. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.
  2. Sulata voi padassa tai kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää soijasuikaleet ja paista hetki. Lisää sitten valkosipuli ja murustele sekaan liemikuutiot. Sekoita joukkoon myös soijakastike, timjami ja savuaromi. Paista sekoitellen pari minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää porkkanat ja valkoviini. Anna kiehahtaa. Lisää vesi ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista n. 20-30 minuuttia tai kunnes soijasuikaleet ja porkkanat ovat kypsiä.
  3. Sillä aikaa pese maa-artisokat ja kuori ne halutessasi. Leikkaa noin 1/2-1 cm sopiviksi. Kuumenna öljy erillisellä pannulla ja paista maa-artisokkasiivuja, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan (ei kannata sekoitella koko ajan, vaan anna paistua kunnolla ennen sekoittamista). Mausta siivut suolalla ja mustapippurilla ja sekoita padan joukkoon.
  4. Lisää lopuksi pataan kaurajuomaa tai -kermaa sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Tarkista maku ja viimeistele tuoreella hienonnetulla basilikalla.
  5. Tarjoile soijasuikale-maa-artisokkapata esimerkiksi keitetyn kauran kera.
reseptitpääruoka
basilikamaa-artisokkapataruokaporkkanasipulivalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit