Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

SOIJA­SUIKALE-VUOHEN­PUTKI­PASTA

Soijasuikale-vuohenputkipasta osoittaa miten hyvin villivihannekset sopivat arkiruokaan. Maukas pasta toimii toki hyvin myös vaikka pinaatista valmistettuna.

Annoskuva reseptille soijasuikale-vuohenputkipasta

SOIJA­SUIKALE-VUOHEN­PUTKI­PASTA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
kello
45 min

Ainekset:

  • 120 g soijasuikaleita
  • 7 dl vahvaa vegaanista kana- tai kasvislientä (liemikuutiosta tehty käy hyvin)
  • 500 g pastaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 tl yrttisekoitusta, esim. Välimeren yrtit
  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ l tuoretta vuohenputkea
  • 2 dl kaurakermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • chiliä jossain muodossa, esim. chipotle-chilijauhetta

Valmistus:

  1. Valmistele soijasuikaleet. Laita ne kuumuutta kestävään astiaan ja kaada päälle kuuma liemi. Peitä kannella ja anna turvota n. 10-15 minuuttia. Valuta, mutta säästä liemi. Puristele soijasuikaleet mahdollisimman kuiviksi.
  2. Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Huuhtele kylmällä vedellä, mikäli kastike ei ole samaan aikaan valmista kuin pasta ja jätä odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Laita 2 rkl öljyä pannulle ja ruskista soijasuikaleet. Mausta curryjauheella ja yrttisekoituksella. Siirrä hetkeksi sivuun.
  5. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla tai paistokasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja kuullota vielä hetki.
  6. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää noin 5 dl soijasuikaleiden liotuksesta jäänyttä lientä ja anna kuumentua. Keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.
  7. Lisää soijasuikaleet, vuohenputket (kokonaisina lehtinä tai hienonnettuna, oman maun mukaan – mutta vinkkinä, että lapsille maistuu yleensä paremmin hienonnetut vihreät kasvikset) ja kaurakerma. Keitä hetki ja lisää sitten pasta. Anna kuumentua.
  8. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ravintohiivahiutaleilla.
  9. Tarjoile pastan kanssa chiliä jossain mieluisassa muodossa.

Vinkit!

Vuohenputken sijaan voit käyttää reseptiin nokkosia tai pinaattia. Hienonnettu mangoldi ja lehtikaali sopii myös, anna niiden kypsyä hieman pidempään.

Käytä tarvittaessa gluteenitonta pastaa ja kaurakermaa.

reseptitpääruoka
aurinkokuivatut tomaatitravintohiivahiutaleetsipulisoijasuikaleetvalkosipulivillivihanneksetvuohenputki