SUKLAA-KIRSIKKA­KUPPIKAKUT

Suklaa-kirsikkakuppikakut ovat söpöjä ja meheviä pikkuleivonnaisia, joille sitruuna antaa raikkaan säväyksen. Vegaaniset kuppikakut on helppo tehdä.

Kuorrute saa suloisen sävyn kirsikoista, muuten se on hyvin perinteinen rasvasta ja tomusokerista valmistettu kreemi. Halutessasi voit koristella kakkuset syötävillä kukilla ja glitterillä. Koristeeksi sopii hyvin myös erilaiset nonparellit, ainakin jos perheen pienemmiltä kysytään.

suklaa-kirsikkakuppikakut

SUKLAA-KIRSIKKA­KUPPIKAKUT

Lautanen ja aterimet ikoni
12 kpl
Kello ikoni
45 min + jäähtyminen

Ainekset:

  • 20 kirsikkaa
  • 2 rkl manteli- tai kirsikkalikööriä tai sitruunan mehua
  • 2 dl kaurajuomaa tai muuta kasvijuomaa
  • 1/4 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl tummaa suklaata rouhittuna

Sitruunainen kirsikkakuorrute:

  • 5 kirsikkaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 75 g vegaanista margariinia
  • 7 dl tomusokeria

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Poista kirsikoista kivet ja soseuta ne liköörin tai sitruunan mehun kanssa sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kasvijuoma, rypsiöljy ja vaniljauute.
  3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, perunajauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele kuivat aineet kirsikkaseoksen sekaan.
  4. Rouhi suklaa ja kääntele taikinan joukkoon.
  5. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin.
  6. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä pistämällä hammastikku muffiniin, jos siihen tarttuu taikinaa, ei muffinit ole vielä kypsiä. Anna jäähtyä.
  7. Valmista kuorrute. Poista kirsikoista kivet ja soseuta ne sitruunan mehun kanssa sauvasekoittimella. Lisää pehmeä margariini ja tomusokeri ja vatkaa kuorrutteeksi käsivatkaimella.
  8. Kuorruta kunnolla jäähtyneet muffinit ja koristele haluamallasi tavalla.
  9. Tarjoile suklaa-kirsikkakuppikakut pian valmistamisen jälkeen tai säilytä niitä jääkaapissa kannellisessa rasiassa ja ota huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii pehmentyä.

Vinkit!

Kirsikkasesongin ulkopuolella voit valmistaa kuppikakut pakastekirsikoista (esim. Pirkka Parhaat).

reseptitmakeat leivonnaiset
cupcakeskaakaokirsikkaleivontasuklaa

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit