SUPPILO­VAHVERO­PIIRAKKA

Suppilovahveropiirakka on syksyn paras suolainen leivonnainen. Suolainen piirakka onnistuu mainiosti myös vegaanisena ja valmista piirakkapohjaa käyttämällä ruoka valmistuu näppärästi.

Piirakan pehmoinen täyte sisältää suppisten lisäksi runsaasti purjoa sekä tuoretta lehtipersiljaa. Vegaaninen suppilovahveropiirakka on helppo valmistaa ja se hyydytetään soijajogurtin ja vegaanisen tuorejuuston avulla. Jos haluat juustoista makua, niin voit käyttää cheddarin makuista vegetuorejuustoa.

Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, niin tässä pari vinkkiä niiden käyttöön:

  1. Litra tuoreita sieniä vastaa n. 25 grammaa kuivattuja
  2. Liota kuivatut sienet vedessä (1 dl sieniä ja 3 dl vettä) n. 15-30 minuutin ajan
  3. Liotusnesteen voi hyödyntää ruuanlaitossa
suppilovahveropiirakka

SUPPILO­VAHVERO­PIIRAKKA

Lautanen ja aterimet ikoni
Kuudelle
Kello ikoni
1 h

Ainekset:

  • 1 suolainen (vegaaninen) piirakkapohja
  • 1 l tuoreita suppilovahveroita (tai n. 25-30 g kuivattuja)
  • 1 isohko purjosipuli (n. 300 g)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä tai margariinia
  • yrttisuolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 rs (150-200 g) vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife Creamy)
  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia

Valmistus:

  1. Sulata piirakkataikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista taikinaa 200 asteessa 10 minuuttia. Voit halutessasi laittaa taikinan päälle rypistetyn leivinpaperin ja paistoherneitä, jotta reunat eivät pääse valumaan, mutta ihan hyvä tulee ilmankin.
  2. Putsaa sienet ja revi tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Jos käytät kuivattuja sieniä, herätä ne liottamalla.
  3. Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhtele ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Siirrä hetkeksi sivuu.
  5. Kuumenna öljy tai margariini pannulla ja kuullota purjoa viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää sienet. Mausta seos yrttisuolalla ja valkopippurilla.
  6. Siirrä sieniseos kulhoon ja sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa sekä tuorejuusto ja soijajogurtti. Tarkista maku, tässä kohtaa saatat huomata täytteen kaipaavan vielä hieman lisää suolaa ja pippuria.
  7. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle (muista poistaa ne paistoherneet, jos käytit niitä). Paista piirakkaa 200 asteessa vielä noin puoli tuntia.
  8. Anna piirakan vetäytyä vähitään vartti ennen tarjoilua.
reseptitsuolaiset leivonnaiset
persiljapurjosienetsuolainen piirakkasuppilovahverovalkosipuli

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit