Kantarellikastike kuuluu loppukesään. Herkullinen kermainen kastike tuoreista sienistä onnistuu mainiosti täysin kasvipohjaisesti.
KANTARELLIKASTIKE


Ainekset:
- n. ½ l tuoreita kantarelleja
- 1 salottisipuli tai pieni keltasipuli
- 1 rkl öljyä tai vegaanista margariinia
- 2 dl kaurakermaa
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- suolaa ja valkopippuria
Valmistus:
- Puhdista ja revi isommat sienet pienemmiksi paloiksi. Pienet sienet voi käyttää kokonaisina tai halkaistuina.
- Kuori ja hienona salottisipuli.
- Laita sienet kattilaan ja kuumenna, kunnes neste erottuu. Anna pöhistä sen aikaa, että enimmät nesteet haihtuvat.
- Lisää kattilaan sipuli ja rasva. Kuullota sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee.
- Lisää kerma ja anna kiehua hiljakseen noin viiden minuutin ajan. Mausta tuoreella hienonnetulla timjamilla, suolalla ja valkopippurilla.
Kantarellikastikkeen kanssa maistuvat esimerkiksi:
MINTULLA MAUSTETUT KASVISJAUHISPYÖRYKÄT
MINTULLA MAUSTETUT KASVISJAUHISPYÖRYKÄT
Mintulla maustetut kasvisjauhispyörykät sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Pyöräytä helpot, mutta herkullisen pyörykät vaikka pääsiäiseksi.
reseptitpääruoka
SITRUUNAISET LOHKOPERUNAT
SITRUUNAISET LOHKOPERUNAT
Sitruunaiset lohkoperunat ovat täydellinen lisuke vaikkapa grilliruuille tai hampurilaisille. Erinomainen rakenne perunoihin syntyy paistamalla niitä ensin uunivuoassa liemessä ja lopuksi paahtamalla niihin rapea pinta.
reseptitlisukkeet
TOFU-PERUNAPELTI
TOFU-PERUNAPELTI
Tofu-perunapelti on helppo ja nopea yhden astian taktiikalla valmistuva ruoka, joka maistuu koko perheelle.
reseptitpääruoka
ITSE TEHTY SEITAN
ITSE TEHTY SEITAN
Itse tehty seitan voittaa maullaan kaupan valmisversiot. Sen tekeminen on yllättävän helppoa, tällä reseptillä onnistut varmasti!
reseptitpääruoka
reseptitkastikkeet
kantarellisalottisipulisienettimjami