Kasviskapina text logo
Kategoriat
artikkelit ( 29 )reseptit ( 500 )aamupalat ( 21 )alkuruoat ( 18 )jälkiruoat ( 14 )juomat ( 26 )kastikkeet ( 29 )keitot ( 41 )kokoelma ( 19 )kuukauden kasvikset ( 4 )leivät ( 15 )lisukkeet ( 41 )makeat leivonnaiset ( 35 )pääruoka ( 157 )pasta ( 50 )pienet herkut ( 6 )raaka-aineet ( 6 )säilöntä ( 11 )salaatit ( 40 )suolaiset leivonnaiset ( 22 )
Tägit
aamiainen ( 3 )aasialainen ( 64 )alle 20 min ( 23 )alle 30 min ( 60 )ananas ( 13 )appelsiini ( 8 )aquafaba ( 6 )arkiruoka ( 67 )aurinkokuivatut tomaatit ( 16 )avokado ( 12 )banaani ( 5 )basilika ( 40 )bataatti ( 10 )cashew ( 4 )chia-siemenet ( 9 )chili ( 38 )curry ( 7 )dippi ( 3 )drinkki ( 6 )fenkoli ( 3 )gini ( 3 )glögi ( 3 )gluteeniton ( 5 )gnocchit ( 4 )gochujang ( 7 )granaattiomena ( 11 )granola ( 3 )hapanjuuri ( 7 )harissa ( 5 )herkkusieni ( 10 )herne ( 8 )hummus ( 5 )hunajameloni ( 3 )idut ( 6 )inkivääri ( 57 )jalapeno ( 8 )joulu ( 53 )kaali ( 15 )kahvi ( 3 )kahvikakku ( 3 )kakku ( 11 )kantarelli ( 6 )kapris ( 8 )karpalo ( 5 )kasvisjauhis ( 16 )kasvisnakki ( 3 )kasvisruokavalio ( 5 )kaura ( 6 )keltajuuri ( 3 )kesäkurpitsa ( 12 )kevätsipuli ( 25 )kiinankaali ( 3 )kikherne ( 19 )kimchi ( 3 )kirsikkatomaatti ( 20 )kookosmaito ( 4 )korianteri ( 67 )kukkakaali ( 15 )kurkku ( 26 )kurpitsa ( 16 )kuukauden kasvis ( 9 )kyssäkaali ( 3 )lakritsi ( 3 )lanttu ( 11 )lasagne ( 3 )lehtikaali ( 12 )lehtiselleri ( 25 )leipä ( 4 )leivonta ( 24 )lime ( 54 )linssit ( 14 )lipstikka ( 7 )maapähkinävoi ( 13 )maissi ( 6 )mämmi ( 3 )mango ( 8 )mangoldi ( 4 )mansikka ( 5 )manteli ( 10 )merilevämäti ( 5 )minttu ( 21 )miso ( 8 )mocktail ( 4 )mökkiruoka ( 4 )munakoiso ( 11 )myskikurpitsa ( 11 )nippusipuli ( 20 )nokkonen ( 6 )nuudelit ( 20 )nyhtökaura ( 5 )ohra ( 3 )oliivit ( 5 )omena ( 15 )päärynä ( 3 )pääsiäinen ( 15 )pähkinät ( 29 )paksoi ( 3 )palsternakka ( 4 )paprika ( 45 )parsa ( 4 )parsakaali ( 9 )pasta ( 6 )pataruoka ( 3 )pavut ( 24 )perilla ( 3 )persilja ( 35 )persimon ( 8 )peruna ( 52 )pesto ( 9 )pinaatti ( 11 )piparjuuri ( 6 )pistaasi ( 6 )porkkala ( 3 )porkkana ( 73 )pulla ( 4 )punaherukka ( 7 )punajuuri ( 17 )punakaali ( 15 )punasipuli ( 56 )purjo ( 8 )puuro ( 4 )ranskalaiset ( 4 )raparperi ( 7 )ravintohiivahiutaleet ( 38 )retiisi ( 11 )riisi ( 16 )risotto ( 10 )rosmariini ( 8 )rucola ( 3 )ruohosipuli ( 8 )ruokalahjat ( 5 )rusinat ( 5 )salaatti ( 15 )salottisipuli ( 9 )sämpylät ( 4 )seesaminsiemenet ( 8 )seitan ( 12 )siemenet ( 12 )sienet ( 27 )sipuli ( 148 )sitruuna ( 118 )smoothie ( 4 )soijarouhe ( 21 )soijasuikaleet ( 18 )speltti ( 4 )suklaa ( 4 )sumakki ( 4 )suolakurkku ( 9 )suolapähkinät ( 9 )suppilovahvero ( 14 )taateli ( 4 )tahini ( 11 )tahnat ( 4 )tatti ( 7 )tee ( 3 )tempe ( 6 )texmex ( 8 )thaibasilika ( 4 )tilli ( 20 )timjami ( 15 )toast ( 4 )tofu ( 57 )tomaatti ( 23 )tortilla ( 8 )tuorepuuro ( 4 )valkosipuli ( 254 )vappu ( 10 )varhaiskaali ( 3 )vegaaninen tonnikala ( 4 )vegefeta ( 21 )vegekana ( 5 )vegekinkku ( 3 )vegepekoni ( 3 )veriappelsiini ( 8 )villivihannekset ( 15 )voikukka ( 4 )vuusto ( 3 )yrtit ( 25 )

TEXMEX-PIIRAK­KA

Texmex-piirakka maistuu niin lounaalla kuin iltapalanakin. Ruokaisan piirakan täytteessä maistuu kasvisjauhis ja kidneypavut. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi marinoitua punakaalia, kaurafraichea ja runsaasti nachosipsejä.

Annoskuva reseptille texmex-piirakka

TEXMEX-PIIRAK­KA

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 8 annosta
kello
1 h

Ainekset:

  • 1 valmis piirakkataikina
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 (punainen) paprika
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pkt kasvisjauhista (n. 250 g)
  • ½ pss tacomaustetta
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 prk kypsiä kidneypapuja (tai muita papuja, n. 230 g)
  • 2 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 75 g vegaanista juustoraastetta
  • 1 dl kaurakermaa (maustamaton tai esim. pippurinen)
  • nachoja
  • tarjoiluun esim. marinoitua punakaalisalaattia, vegaanista juustodippiä, fraichea, jalapenoja, salsaa (esim. veriappelsiinisalsaa)

Valmistus:

  1. Sulata piirakkapohja (tai leivo oma niin halutessasi).
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia uunin alaosassa. Halutessasi varmistua, ettei reunat pääse valumaan, levitä piirakan päälle ensin rypistetty ja sitten suoristettu leivinpaperin pala ja sen päälle paistoherneitä. Voit käyttää samoja kuivattuja herneitä tähän hommaan vuosien ja vuosien ajan.
  4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, leikkaa paprika paloiksi.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
  6. Lisää kasvisjauhis pannulle ja ruskista sekoitellen ja välillä lastalla jauhiskökkäreitä murustellen. Mausta tacomausteella.
  7. Lisää paprikat, tomaattimurska, valutetut pavut ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes vesi on haihtunut ja kastike on mukavan paksua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Levitä kastike piirakkapohjalle (poista herneet ja leivinpaperi ensin, jos käytit niitä).
  9. Sekoita vuustoraaste ja kaurakerma keskenään ja levitä nokareina jauhiskastikkeen päälle.
  10. Paista piirakkaa vielä 20-30 minuuttia.
  11. Anna vetäytyä tovi ennen tarjoilua. Levitä nachoja piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.
  12. Tarjoile lisäksi esimerkiksi marinoitua punakaalia, jalapenoja, salsaa, fraichea jne.

Vinkit!

Voit valmistaa piirakan myös soijarouheesta. Käytä sitä 2 dl. Laita soijarouhe pannulle samaan aikaan, kuin kasvisjauhis laitettaisiin. Paista hetki ja lisää sitten muutamassa osassa 2 dl vettä, joka kypsentää soijarouheen siihen imeytyessään. Valmista muuten samalla tavalla.

Vegaanisia piirakkataikinoita ovat esimerkiksi Kotimaista Piirakkataikina, Pirkka Piirakkataikina ja Sunnuntai Piirakkataikina.

Frankfulin vegaanista juustodippiä (kuvassa) ei enää myydä Suomessa. Hyvä vaihtoehto sille on Auran Chili-vuusto texmex-kastike.

reseptitsuolaiset leivonnaiset
kasvisjauhispaprikapavutpiirakkasipulitexmexvalkosipuli