Punaherukkachutney on samaan aikaan makea ja kirpeä sekä ihanan mausteinen hilloke. Tarjoile chutneytä esimerkiksi intialaisten ruokien tai grilliaterioiden lisukkeena.
PUNAHERUKKACHUTNEY
Ainekset:
- 5 dl punaherukoita
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 tl sinapinsiemeniä
- 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
- 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1/2 tl jauhettua tai rouhittua chiliä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
Valmistus:
- Riivi punaherukat tertuista. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
- Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kevyesti poreillen noin 20 minuutin ajan, kunnes herukat ja sipulit ovat pehmenneet ja koostumus muuttunut sakeaksi.
- Anna jäähtyä, purkita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Tarjoa punaherukkachutneyta esimerkiksi näiden ruokien kanssa:
TOFU-KUKKAKAALIKORMA
TOFU-KUKKAKAALIKORMA
Tofu-kukkakaalikorma on Kasviskapinan supermaukas versio intialaisesta klassikkoruoasta. Itse tehtyä kormatahnaa varten tarvitset useaa eri maustetta, mutta lopputulos palkitsee moniulotteisella aromillaan.
ALOO KEEMA
ALOO KEEMA
Aloo keema eli pakistanilainen peruna-lihacurry valmistuu vegaanisena käyttämällä soijarouhetta. Tässä reseptissä on pitkä maustelista, mutta ruoka on kuitenkin helppotekoinen ja superherkullinen.
LANTTU-KIKHERNECURRY
LANTTU-KIKHERNECURRY
Lanttu-kikhernecurry osoittaa, että lanttu toimii loistavasti myös aasialaisten makujen kanssa. Maukas curry tarjoillaan jogurttipohjaisen porkkanaraidan kanssa. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi, kaura tai niiden sekoitus.
SIMPPELI SIPULICURRY
SIMPPELI SIPULICURRY
Sipulicurry on ihana ruoka: mausteisen lämmittävä, helppo ja nopea, edullinenkin. Voit tarjoilla sipulicurrya pääruokana tai lisukkeena.