Tuliset kukkakaaliwingsit ja vegaaninen sinihomejuustodippi ovat mitä parhainta naposteluruokaa. Tahmeat kukkakaaliwingsit valmistuvat helposti uunissa ja onnistuvat myös gluteenittomina.
Poppamiehen Blue Cheese -dippijauheesta syntyy aivan mahtava soossi. Jauhe itsessään on vegaaninen, joten kaurafraicheen sekoittamalla saa aikaan helpon ja tosi hyvän vegaanisen dippikastikkeen. Ällistyin itsekin, miten hyvä sinihomejuuston maku tässä on.
![Annoskuva reseptille tuliset kukkakaaliwingsit](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fkasviskapinastor.blob.core.windows.net%2Fimages%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F08%2Ftuliset-kukkakaaliwingsit-2.jpg&w=3840&q=75)
TULISET KUKKAKAALIWINGSIT
![Lautanen ja aterimet ikoni](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/fork-plate-knife-32.png)
![kello](https://kasviskapinastor.blob.core.windows.net/images/wp-content/uploads/2022/11/clock-32.png)
Ainekset:
- 1 iso kukkakaali (n. 1 kg)
- 1 ½ dl vehnäjauhoja (gluteenittomaan versioon kikherne- tai täysjyväriisijauhoja)
- 1 ½ dl vettä
- 1 + 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- pari rouhaisua mustapippuria
- 2-4 rkl sriracha-chilikastiketta
Vegaaninen sinihomejuustodippi:
- 1 prk kaurafraichea (2 dl)
- ½ pss Poppamies Blue Cheese -dippijauhetta (n. 2 rkl)
- suolaa
Lisäksi:
- vihannestikkuja (esim. kurkkua, paprikaa, porkkanaa ja/tai varsiselleriä)
Valmistus:
Kukkakaaliwingsit:
- Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Sekoita keskenään riisijauhot, vesi, 1 rkl öljyä, suola, savupaprikajauhe, valkosipulijauhe ja mustapippuri. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Kääntele kukkakaalinuput taikinassa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Sekoita keskenään sriracha ja loput öljystä. Sudi seosta kukkakaaleille ja jatka paistamista uunin ylätasossa vielä 5-10 minuutin ajan. Tarjoile heti sinihomejuustodipin ja vihannestikkujen kanssa.
Sinihomejuustodippi:
- Sekoita dippijauhe kaurafraicheen ja mausta oman maun mukaan vielä tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään vartiksi.
Vihannestikut:
- Pese vihannekset ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa tikuiksi ja tarjoile kukkakaaliwingsien ja sinihomejuustodipin kanssa.
reseptitalkuruoatpääruoka
kukkakaali