VOIKUKKA­HILLO VOI­KUKAN TERÄ­LEHDISTÄ

Voikukkahillo on kuin taikatemppu: kotipihan rikkaruohosta ja sokerista syntyy upea hillo, joka maistuu ihanan hunajaiselta.

Voikukkahillo on suloisen keltaista ja todella makeaa. Se sopii ihanasti paahdetulle hapanjuurileivälle vegejuustosiivun kanssa ja maistuu myös muurikkalettujen kaverina. Pientä särmää makeaan hilloon tuo sitruunamehu. Sitä voit halutessasi puristaa hillon joukkoon ohjeessa sanottua enemmänkin.

voikukkahillo

VOIKUKKA­HILLO VOI­KUKAN TERÄ­LEHDISTÄ

Lautanen ja aterimet ikoni
n. 7 dl valmista
hilloa
kello
yli 1 h

Ainekset:

  • 5 dl voikukan terälehtiä
  • 4 ½ dl vettä
  • 350 g hillosokeria (reilu 4 dl)
  • ½ sitruunan mehu

Valmistus:

  1. Poimi voikukat ja irrota niistä terälehdet heti poimiessasi. Nypi terälehtien joukosta pois mahdolliset ötökät.
  2. Laita terälehdet ja vesi kattilaan. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia.
  3. Siivilöi terälehdet pois. Lisää hillosokeri sitruunan mehu. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä – äläkä huoli, jos hillo vaikuttaa juoksevalta, se sakenee jäähtyessään. Halutessasi sekoita jäähtyneen hillon sekaan muutaman vastapoimitun voikukan terälehdet. Lusikoi hillo puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Voikukka – jokapihan herkullinen villivihannes

Voikukkaa kasvaa monien pihoilla riesaksi asti. Itse olen ottanut niiden suhteen rennon asenteen: syön ja säilön niitä alkukesästä minkä jaksan enkä murehdi niiden olemassaolosta. Pörriäiset rakastavat voikukkia! Ja ihminenkin voi voikukasta itseasiassa syödä kaiken: nuput, lehdet, kukat ja juurenkin.

Lehdet ovat parhaimmillaan keväällä ja alkukesällä ennen kukintaa, varjossa kasvaneet lehdet ovat maultaan lempeämpiä. Ne sopivat salaatteihin ja pinaatin tapaan käytettäväksi. Nuput taas poimitaan niiden ilmestyttyä maanrajaan, niistä voi valmistaa herkullisia “kapriksia” tai paistaa pannulla tai friteerauskeittimessä.. Kukat kannattaa hyödyntää juuri puhjenneina. Juuret voi kerätä syksyllä tai aikaisin keväällä.

Voikukassa on runsaasti erilaisia vitamiineja ja kivennäisiä ja sen katsotaan edistävän ruuansulatusta. Kukissa on karotenoideja, lehdissä mm. C- ja A-vitamiinia sekä kalsiumia ja rautaa.

reseptitsäilöntä
hillositruunavillivihanneksetvoikukka

♥ seuraa Kasviskapinaa myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä!

∴ Kokeilitko reseptiä? Tägää se Instagramissa #kasviskapina ja @kasviskapina, niin löydämme luomuksesi! ∴

EtusivulleKaikki reseptit